Česká firma Veganek přichází s kvalitním kořením nejen pro vegany
Česká firma Veganek chce ukázat, že lze zákazníkům dopřát kvalitní koření bez zbytečných přísad živočišných komponentů, které se jinak běžně využívají k docílení výraznější chuti nebo finální barvy produktu. Chce se tak vymezit konkurenčním produktům, které například do svých produktů stále ještě využívají karmín, tedy barvivo vyráběné z vysušených těl hmyzu červce nopálového.
V čem je Veganek jiný?
Chutě pro své koření vyvíjí Veganek pomocí Maillardovy reakce, procesu, kdy se bílkovina vaří v kyselém prostředí společně s glukózou za určité teploty a během tohoto procesu se vyvíjí finální bohaté chutě a vůně. Veganek však pro tento proces využívá rostlinných bílkovin, a právě tím se zásadně liší od konvenčních produktů, které jako zdroj bílkovin využívají šlachy živočichů.
„Naše chutě vznikají inteligentními postupy z rostlinných bílkovin a terpenů. V podstatě, jak rád říkám, baví mě se koukat, jak lidé nechápou, že jsme mohli do vývarů, které nabízíme, dostat tak výbornou chuť a nezaměnitelnou vůni,“ prozrazuje Jiří Stabla, jeden z majitelů firmy Veganek.
Zdroj a foto: Veganek