International Chocolate Awards 2019 pro bean-to-bar 44% mléčnou čokoládu Aluna

438 zobrazení

Společnost Pražská čokoláda Steiner & Kovarik a její bean-to-bar 44% mléčná čokoláda Aluna zaznamenaly mimořádný úspěch  v celosvětovém finále prestižní International Chocolate Awards 2019.

V kategorii micro-batch – plain/origin milk chocolate bars získala Aluna stříbrnou medaili a speciální cenu za použití kokosového cukru.  International Chocolate Awards, jediná nezávislá čokoládová soutěž na světě, se koná od roku 2012 s cílem podpořit malé výrobce čokolád  a pěstitele.  Pražská čokoláda Steiner & Kovarik je historicky prvním českým výrobcem čokolády z bobů, který se v tomto klání umístil na stříbrné pozici a s jedním produktem získal hned dvě ocenění.

Na International Chocolate Awards jsme se přihlásili poprvé a hned jsme se dostali do finále v kategorii micro-batch – plain, určené výrobcům, kteří boby kupují přímo od farmářů, bez zprostředkovatelů, a dělají precizní malé várky bean to bar čokolády namísto velkovýroby. S našimi produkty dlouhodobě slavíme úspěchy na kontinentálních soutěžích, ale to, že se nám podařilo prosadit v celosvětovém měřítku, je prostě…. úžasné! Velmi si vážíme také ocenění našeho alternativního slazení bean-to-bar čokolády kokosovým cukrem, který má velmi nízký glykemický index, namísto tradiční třtinové šťávy,“ reagoval Petr Kovařík, spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik.

Luxusní tabulková čokoláda Aluna, čistá čokoláda z kolumbijských kakaových bobů,je dostupná  ve čtyřech intenzitách: mléčná 44% a 55% nebo 77% a 88% hořká.  „Chtěli jsme nabídnout prvotřídní kvalitu a nezaměnitelnou chuť poctivé čokolády, proto jsme procestovali několik zemí Jižní a Střední Ameriky, abychom objevili ty správné čokoládové boby. Získali jsme je v Kolumbii, na rodinné farmě Juana Gonzálese. Každý člen této rodiny je hrdý na způsob ekologického a láskyplného pěstování bobů bez jakékoli chemie,” přibližují genezi čokolád Aluna Petr Kovařík. Tým nadšených profesionálů z Pražské čokolády Steiner & Kovarik kousek po kousku postupně dával dohromady kombinaci různých ingrediencí, až dosáhl vyvážené a smyslné chuti. Kouzlo ručně vyráběné čokolády Aluna se skrývá ve spojení výtečných kakaových bobů, mléka, prvotřídního cukru z kokosových květů a vydatné dávky vášně a lásky k cukrářskému řemeslu.

Pražská čokoláda Steiner & Kovarik v současnosti provozuje e-shop a deset vlastních značkových prodejen. Pět z nich se nachází v historickém centru Prahy – na Malé Straně a na Starém Městě, dva jsou v duty free zóně na pražském Letišti Václava Havla a tři v zahraničí.

Zdroj a foto: Pražská čokoláda