Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

Po letním izraelském menu Bageterie Boulevard představuje menu dánské, které pro ni sestavil Lars Sjöstrand. Jeho profesní kariéra kuchaře začala již při povinné základní službě, kdy vařil na ledoborci. Má za sebou kulinářské zkušenosti z Dánska a Švédska a v 90. letech se usadil v Praze, kde vedl restaurace jako Planet Hollywood, Isabella v hotelu Bellagio nebo Chez Marcel. V současnosti působí v Danielas by Barock.

Nové Chef menu přibližuje českým zákazníkům nepříliš známou dánskou kuchyni, která vychází ze zvyklosti používat lokální suroviny, jejichž dostupnost ovlivňuje krátké léto, chladnější podnebí a blízkost moře. Součástí dánské kuchyně jsou již po staletí mořské plody a ryby, zelenina, která zvládá i chladnější počasí, a také červené maso. S českou kuchyní pak Dány pojí velká obliba vepřového masa.

Vybírat si lze tentokrát dokonce ze tří rozdílných baget. První je Dánský roastbeef s tradiční dánskou remuládou s kapary, balsamico cibulkou a rukolou. Bageta Pork polse je nacpaná pečeným vepřovým masem s křupavou kůrkou, které je pro Dánsko typické. Dochucuje ji dresing ze sladké hořčice, salát z červeného zelí a chuťově zajímavý kmínový sýr. Poslední bageta se jmenuje stejně jako jedno z nejtradičnějších dánských jídel – Frikadeller. To svým vzhledem připomíná naše karbanátky a do jisté míry se jedná o gastronomickou konkurenci švédských masových kuliček. Frikadeller v Bageterii Boulevard jsou připraveny z vepřového masa a kousky modrého sýra. Recepturu doplňuje remuláda z červené řepy a křupavá cibulka.

Tradiční součástí sezónního Chef menu je také polévka. Tentokrát je z mušlí, kukuřice a smetany, a dozdobena restovanými slávkami.

Úplnou novinkou na pultech Bageterie Boulevard je degustační menu. V jeho rámci si zákazník může zkombinovat dvě poloviny baget z Chef Menu dle své momentální chuti. Ochutnat tak může vždy dvě receptury za cenu jedné bagety a rychleji tak prozkoumat zajímavosti dánské kuchyně. Jeho cena samostatně i v menu s nápojem a patatas odpovídá ceně ostatních baget.

Vyváženou řadu Balanced calories zastupuje Smørrebrød, který je dánskou obdobou našeho chlebíčku. Lars Sjöstrand do svého menu pro Bageterii Boulevard připravil příchuť makrely s tomaty. Jedná se o plátek žitného chleba s pomazánkou z makrely a rajčat, doplněný ředkvičkou a rukolou. Druhým zástupcem Balanced calories je krevetový tunnbröd. Jedná se o chlebovou placku smotanou do wrapu se salátem z krevet, červeného kaviáru, zeleného hrášku, celeru a la crème fraîche na listovém salátu little gem.

V průběhu října se pak dánské menu dostane i do kategorie Rychlovek – tedy malých baget určených pro rychlý gastronomický zážitek.

Dánské Chef Menu bude v nabídce po dobu tří měsíců na všech pobočkách Bageterie Boulevard. K jeho objednání můžete v 11 městech v ČR, a to v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Pardubicích, Kolíně, Kladně, Mladé Boleslavi, Teplicích, Ústí nad Labem nebo Liberci, využít rozvoz Bageterie Boulevard a vše si jednoduše objednat na webu.

Zdroj a foto: Bageterie Boulevard

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010