MORIS design vybavil zmodernizované školící centrum O2

Jedinečné školící centrum pro zaměstnance O2 prošlo celkovou modernizací. V rámci ní vybavil MORIS design prostor funkčními prvky a atypickým nábytkem navrženým studiem room411. Koncept nabízí nové prostory pro vzdělávání, například v rámci audiovizuálních technologií. To umožňují protihlukové buňky pro nahrávání čistého zvukového záznamu, a to díky dělícím příčkám z akustické pěny omezující okolní hluk.

Již u vchodu uvítá návštěvníky stylové svítivé LED logo O2. S výrobou světelné reklamy má rodinná firma MORIS design mnohaleté zkušenosti. Chodbu pak lemuje pět kovových konstrukcí pro umístění plakátu. Ty se dají díky měděným klipům snadno připevnit a podle potřeby i vyměnit. Vzhled prostoru si tak společnost O2 může přizpůsobovat svým potřebám.

 

„Pro školící místnost jsme vyrobili multifunkční nástěnnou tabuli se dvěma posuvnými částmi – magnetickou nástěnkou z tahokovu a čalouněnou nástěnkou. Základ tabule pak tvoří tzv. white board pro psaní fixou. Přednášející tak může plně využívat flexibilitu tohoto prvku,“ popisuje jeden z prvků Adam Klofáč, spolumajitel MORIS design.

Zaměstnanci také využijí nově rozšířené společné prostory. „Světlá deska kuchyňského ostrůvku a světlá linka chytře kontrastují s tmavými skříňkami i základem ostrůvku. Do desky jsme navíc zabudovali květináče pro zelené rostliny. Původní rohovou sedačku jsme opatřili novým čalouněním z pevné látky, čímž jsme oživili celý prostor k sezení,“ říká Adam.

Cílem revitalizace společných prostor bylo vytvoření klidného prostředí. Během dne tak tady mohou lidé načerpat inspiraci a vstřebat nové informace z tréninků a přednášek. Celé školící centrum pak bylo navrženo tak, aby bylo především pohodlné jak pro školitele, tak pro školené zaměstnance.

Na stavebních úpravách a instalaci nového vybavení se podílela také stavební divize MORIS construction. Ta se postarala o kompletní vybourání původních příček i demontáž podlahových krytin. „Jelikož se v školícím centru nachází i nahrávací studio, byl zde kladen velký důraz na akustiku. Veškeré sádrokartonové příčky tak byly plněny akustickou vatou. Útlum hluku jsme navíc podpořili i použitím tlumícího materiálu na stěnách, včetně tapet tlumících hluk,“ popisuje Adam Klofáč specifičnost stavebních úprav.

„Právě kvůli důrazu na akustiku byla tato přestavba technicky náročnější, ale o to více zajímavá. Výsledek rozhodně stojí za to,“ shrnuje Adam Klofáč celý projekt.