Platforma LG WebOS 3.5 jako první získala certifikát kvalitního kybernetického zabezpečení

Poslední verze platformy webOS 3.5 Security Manager pro chytré televizory od společnosti LG Electronics byla certifikována za efektivní bezpečnostní schopnosti nezávislou organizací UL, světově uznávaným expertem na bezpečnost produktů a služeb. Na základě odborných znalostí v oblasti chytrých televizorů má LG v úmyslu rozšířit tuto úroveň zabezpečení i pro portfolio produktů pro chytré domácnosti, jejich zabezpečení a automatizaci. 

„Naše platforma webOS byla vyvíjena s ohledem na bezpečnost, takže je velmi povzbudivé, že certifikační organizace UL, důvěryhodný hráč na poli testování zabezpečení, souhlasí,“ říká Marek Sojak z české pobočky LG. „Stále více a více spotřebitelů využívá chytré televizory
a jejich možnost propojení s dalšími zařízeními. Špatné zabezpečení osobních informací se může stát pro uživatele velkým rizikem. LG webOS je už teď považován za jednu z nejintuitivnějších platforem v odvětví chytrých televizí, a i nadále bude měřítkem kvality pro jeho následovníky,“
dodal.

2900-1 Cybersecurity Assurance Program (CAS) od organizace UL testoval webOS 3.5 Security Manager na zranitelnost při napadení malware, zkoumal softwarové slabiny a bezpečnostní prvky, které chrání osobní data uživatelů. Organizace UL hodnotila účinnost každé bezpečnostní vrstvy sytému podrobením virtuálním síťovým útokům podle seznamu 25 nejnebezpečnějších softwarových chyb. WebOS 3.5 v testech ochrany uspěl, a stal se tak kvalitním základem pro internet věcí propojující několik domácích spotřebičů.

Testy 2900-1 například měří zabezpečení aplikací, ochranu proti napadení módu pro vývojáře i ochranu proti krádeži a napodobování softwaru. Další informace o normách UL 2900-1 naleznete zde.

Kromě této certifikace, kterou v odvětví chytrých televizí obdržel LG webOS 3.5, jako první vůbec získal také certifikát za efektivní metody při správě digitálních práv (DRM) v rámci aplikací pro chytré televize.

 

Zdroj a foto: LG Electronics CZ

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010