Samson získal druhé místo v První pivní extralize

Samson je extraligový. V pivním klání to platí doslova, protože ležák SAMSON se umístil na druhém místě v tradičním hodnocení pivních znalců První pivní extraliga.

Do finále letošního ročníku se dostalo deset nejlepších ležáků ze semifinálových kol. Ležák Samson podle porotců patří na stupně vítězů. Získal pomyslné stříbro, když ho předčil pouze ležák Zubr.

Samson v poslední době sbírá ocenění jak na běžícím pásu. K triumfu v londýnské World Beer Awards přidal také ve stejné soutěži stříbrnou medaili pro Českou republiku pro nealkoholické Pito. Letos se Pivovar Samson stal také držitelem ocenění České a moravské pivní koruny 2018. Nyní Samson zabodoval i v První pivní extralize.

Pro nás je ocenění v První pivní extralize dalším potvrzením toho, že jsme na správné cestě. Náš ležák Samson je podle World Beer Awards nejlepší v České republice. Ukazuje se, že poctivá práce našich zaměstnanců v kombinaci s moderními technologiemi díky investicím AB InBev přináší své ovoce,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Samson uspěl už v prvním semifinále První pivní extraligy o český ležák roku 2018, které se konalo v polovině října. Zajímavostí je, že neuspěl např. plzeňský ležák Pilsner Urquell.

Členy poroty První pivní extraligy jsou známé tváře z pivního světa. Patří k nim např. publicista a bývalý ředitel Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl, pivní filozof Max Bahnson či prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

Zdroj a foto: Pivovar Samson