Češi si oblíbili nápoje od malých výrobců, Košík.cz jim pomáhá s cestou na trh

Mošty, cidery i limonády si rychle našly cestu na český stůl a mezi farmářskými produkty patří k nejoblíbenějším. Košík.cz, nejdostupnější český e-shop s potravinami, podporuje lokální dodavatele sekcí „Poctivé pití“, která nabízí více než stovku nealkoholických i alkoholických nápojů od rodinných firem, sadařů i malých pivovarů. Vychází tak vstříc zákazníkům, kteří stále častěji sahají po nápojích „s příběhem“, malovýrobcům pak díky prodeji online umožňuje prodávat ve velkém.

Sekce „Poctivé pití“ reaguje na rostoucí poptávku po kvalitních lokálních produktech z přírodních surovin, v čele se cidery, ovocnými mošty a 100% ovocnými šťávami. Mezi vybranými značkami a výrobci je například Moštárna Louny se šťávami lisovanými za studena, Báťkovy bylinkové sirupy v bio kvalitě nebo Lhenické ovocné šťávy.

Alkoholické nápoje zastupují kromě velmi oblíbeného cideru také piva z malých pivovarů, jako je Pivovar Bizon. Všechny nápoje spojují kvalitní receptury, použití lokálních surovin z českých a slovenských sadů a osobní přístup k výrobě. A za to jsou Češi ochotni si připlatit. Jen od začátku roku za ně dokázali na Košíku utratit několik stovek tisíc korun.

„Obliba ovocných nápojů, moštů, ciderů i limonád u Čechů stoupá a zákazníci oceňují, že mohou nakupovat výrobky, které pocházejí přímo lokální produkce. Chceme i nadále podporovat malé výrobce, kteří vložili do svých produktů obří úsilí a vytvořili kvalitní a zákazníky vyhledávanou značku,“ dodává Jakub Šulta, CEO Košík.cz. „Drobným producentům nabízíme férové podmínky spolupráce, která jim umožní snadno vstoupit na trh s milionem domácností, kam Košík.cz rozváží své nákupy. Mnohé značky už navíc prokázaly, že dokáží konkurovat i velkým výrobcům.“

Všechny nápoje od drobných výrobců, farmářů a sadařů zákazníci naleznou na Košík.cz ve speciální sekci „Poctivé pití“. Produkty malých dodavatelů se brzy rozšíří i o ucelenou nabídku ovoce a zeleniny od lokálních malopěstitelů.

Zdroj a foto: Košík.cz