Hračkářství Hamleys otevřelo v Praze

Ve čtvrtek 5.5.2016 otevřelo v centru Prahy, v prostorech bývalé ČSOB, největší hračkářství v Evropě Hamleys. 

O čem psali již dříve, se stalo skutečností. Největší hračkářství dorazilo už do Prahy.   

FrontofStore-HoldingImage - Příkopy

Expandujeme po celém světě, máme už 76 prodejen. Vždy hledáme lidi, kteří pracují s láskou. Značka Hamleys má 260letou tradici, být v Praze je pro nás mimořádné,“ uvedl celosvětový šéf Hamleys Islanďan Gudjon Reynisson na slavnostním otevření pro obchodní partnery a novináře, kterého se účastnila i britská velvyslankyně Jan Thompsonová.

V dřívější bankovní dvoraně ČSOB v ulici Na Poříčí již nedominuje mramorové obložení a kdysi chladný strop, ale obří skluzavka, která se vine z horního patra atria až do jejího přízemí. Přibyly tematicky dělené regály, ale také třeba dětský kolotoč, mechanický bagr, vodní kanál či kavárna pro rodiče.

Do Prahy tedy skutečně dorazilo hračkářství, které zde zatím nemá obdoby.

kolotoč  auta

                          kolotoč                                                                  autodráha    

bagry  domek stromek

                          bagry                                                            domek – stromek

skluzavka  vodní hry

                          skluzavka                                                      vodní hry 

Teď už musí hlavně děti posoudit, zda jsme za rok a půl příprav odvedli dobrou práci,“ říká Pavel Čmelík, duchovní otec a šéf pražského Hamleys. „Padesát procent tvoří standardní prodej hraček, 45 % je zábava a vzdělávání pro děti v podobě nejrůznějších her a 5 procent tvoří občerstvení, tedy kavárna či prodej cukrovinek. Naši konkurenti nám často říkají, že tento koncept není pro Čechy, my si ale naopak myslíme, že si tento západní standard čeští zákazníci zaslouží,“ říká Čmelík, který teď hlavně doufá, aby všechno postupovalo podle plánu.

Celkové náklady na vybudování největšího obchodu pro děti v regionu jsou údajně kolem 150 milionů korun.

Pavel Čmelík jeho společníci získali licenci celkově pro pět zemí: kromě Česka také pro Slovensko, Maďarsko, Polsko a Rakousko. Praha má však zůstat srdcem jejich „dětských“ plánů.

Hamleys je nejstarší hračkářství na světě, nese jméno Williama Hamleyho, který obchod založil v Londýně v roce 1760. Dnes sídlí na Regent Street a každoročně do něj zavítá okolo 5 milionů lidí, aby si vybrali z 50 tisíc hraček v sedmi patrech na 4 500 metrech čtverečních. Hračky oficiálně dodává i královské rodině. Ve Velké Británii má Hamleys ještě osm obchodů, ve zbytku světa dalších 68.

 

Zdroj: Hamleys, čtk, idnes.cz

Foto: Hamleys

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010