Největší hračkářství v Evropě bude od května v Praze

Britský hračkářský řetězec Hamleys, který je mimo jiné oficiálním dodavatelem hraček pro britskou královskou rodinu, otevře v květnu svoji pobočku také v Praze. Konkrétně v zrekonstruované obchodní a administrativní budově bývalé Živnobanky v ulici Na příkopě 14 v Praze 1.

Tento britský řetězec, který je nejstarším hračkářstvím na světě, neboť v minulém roce oslavil 225. výročí od svého vzniku, hodlá v Praze otevřít jedno největších hračkářství na světě, neboť prodejní plocha bude mít velikost 6130 metrů čtverečních. Pro srovnání, hlavní obchodní dům Hamleys v Londýně má velikost „jen“ 4500 metrů a v sedmi poschodích nabízí 50 000 hraček.

Hamleys Londýn

Londýnský obchod ročně navštíví několik milionů návštěvníků a patří k atrakcím města, což lze podle developera očekávat i v Praze.

Pražská pobočka Hamleys se bude co do rozlohy a kvality řadit do nejužší špičky hračkářství na světě. Určitě se také nebude jednat o obyčejný obchod s hračkami, tak jak byli dosud čeští zákazníci zvyklí. S příchodem Hamleys přichází na trh i určitá revoluce,“ uvedl Pavel Čmelík, jehož společnost Inexad je držitelem licence Hamleys pro středoevropský region. Dále Čmelík dodává, že sortiment obchodu bude stejný jako v Británii. „Zhruba polovina hraček je vyrobena pod značkou Hamleys, takže je nekoupíte v jiném obchodě.“

V současné době finišují na pražské prodejně poslední úpravy a také nábor nových zaměstnanců, kteří se britskému řetězci mohou stále hlásit. Přehled volných pozic je k dispozici zde.

Obrat trhu s hračkami v České republice se pohybuje okolo pěti miliard korun ročně a dá se očekávat, že otevřením pražské pobočky Hamleys se tento celkový obrat výrazně zvýší.

 

Zdroj: www.hamleys.com, aktualne.cz

Foto: www.hamleys.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010