V devíti evropských zemích je již 144 tankových hospod Pilsner Urquell

Dopřát si ten nejčerstvější ležák Pilsner Urquell přímo z tanku i při letní zahraniční dovolené je čím dál tím snadnější. Plzeňský Prazdroj za poslední dva roky výrazně zvýšil počet zahraničních tankoven, které prémiový ležák nabízejí. V celkem devíti evropských zemích je jich nyní již 144, o 56 více než v létě 2017.

Nejvíce tankoven s pivem Pilsner Urquell je na Slovensku, a to 78. Zajít si na vychlazený plzeňský tankový ležák je už možné ve všech slovenských regionech. „Nabídka je opravdu široká a skoro nepoznáte, že již nejste v Česku,“říká emeritní vrchní sládekPlzeňského Prazdroje Václav Berka.

Na druhém místě je sousední Německo, kde je celkem 21 tankoven Pilsner Urquell, které jsou situované v Berlíně a Hamburgu. Třetí místo pak zaujímá Itálie s dvanácti tankovými hospodami. „Jsou umístěny zejména v turisticky nejatraktivnějších místech, jakými jsou Řím, Florencie, Milán nebo předměstí Benátek v Mestre. Jedna tanková hospoda je taky v populárním alpském olympijském středisku Oulx nedaleko Turína,“říká Václav Berka. Na své si přijdou milovníci plzeňského ležáku i ve Velké Británii, kde ho nabízí celkem 11 tankoven.

Nejvzdálenějšími destinacemi, kde si lze tankový Pilsner Urquell vychutnat, jsou irský Dublin, švédský Stockholm nebo severoanglický Leeds. „Tankové pivo převážíme ve speciálních kontejnerech. Zvláště v letní sezóně je ideální, pokud jsou při přepravě kontejnery v chlazeném prostoru, aby se zamezilo zteplání piva. Hlavní je dodat pivo do cílové destinace co nejrychleji a nejšetrněji, aby neztratilo čerstvost, což je hlavní benefit tankového piva,“doplňuje Kamil Růžek, obchodní sládek pro exportní trhy Prazdroje.

Pivovar přitom počítá s tím, že počet zahraničních tankoven s ležákem Pilsner Urquell bude i nadále růst. „Další tankové hospody budou přibývat, a to zejména v Německu, Švédsku, Itálii nebo Polsku. Zvažujeme také otevření první tankovny v Rumunsku,“ říká Kamil Růžek.

Výčepní ze zahraničních tankoven procházejí školením, aby kvalita čepování byla stejná jako v nejlepších českých hospodách. „Školení zahraničních výčepních se věnujeme stále s větší intenzitou. Celosvětově jsme již vytrénovali více než 1 000 výčepních, kteří umí správně načepovat hladinku. Cílem je pak mít ve všech tankových hospodách tzv. Brewery Tapstery, kteří projdou školením přímo v pivovaru v Plzni a jsou zárukou řádné péče o pivo. Tankové provozovny jsou vlajkové lodi naší značky na každém trhu, a je tedy nutné, aby péče o pivo i čepování v nich byly na nejvyšší úrovni a mohly tak inspirovat další hospody a restaurace,“ dodává Kamil Růžek.Vyškolení Tapsteři pak zároveň školí další výčepní v jednotlivých zemích.

Vůbec nejvíce – hned čtyři Tapsteři – jsou v budapešťské pivnici Szimpla Kert, která je s roční výtočí 1 800 hektolitrů největší zahraniční tankovnou Pilsner Urquell.

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010