Česko velmoc burgerů: čeští zákazníci rádi experimentují v netradičních masech

552 zobrazení

Nejenom steaková masa, lidé čím dál více kupují ke grilování také burgery. Vyplývá to z prodejních čísel Rohlík.cz. Právě na největším českém online supermarketu je velký výběr kvalitních mas na burgery a hamburgerových bulek z lokálních pekáren. „Oproti loňskému létu se prodeje tohoto masa u nás dvojnásobily. Zákazníky baví si poskládat a připravit svůj vlastní burger,“ prohlásil Michal Perlík, manažer nákupu čerstvých potravin z Rohlík.cz.

Klasické hovězí, vepřové, telecí, ale i vegetariánské, rostlinné nebo dokonce rybí burgery kupují čeští zákazníci na Rohlík.cz. A to jak od českých farmářů a řezníků, tak i od prověřených zahraničních značek. Zájem je například o vyzrálá mletá masa z lokálních chovů, prémiové maso z japonského plemena skotu Wagyu nebo o irské Chuckroll. Do prodeje letos největší český online supermarket zařadil také populární vegetariánské burgery Beyond Meat z rostlinného masa, které zažívají obrovský boom ve světě. Na největším domácím online supermarketu poptávka po burgerech roste konstantně v posledních čtyřech měsících.

Za měsíc se prodá přes 15 tisíc jednotlivých kusů. V některých dnech dokonce více než klasické steakové maso,“ dodal Michal Perlík. „Burger se stává v rámci České republiky fenoménem nejen během grilovací sezony, ale také celoročně v rámci běžné stravy. Příprava je totiž poměrně jednoduchá, stačí pánev nebo kontaktní gril.“

Portál tomu přizpůsobuje sortiment, nabízí více než 25 druhů burgerových mas, od klasického a vyzrálého hovězí, před vepřové a telecí až po vegetariánské speciality z rostlinného masa nebo rybí burgery. Oblíbené jsou ale také hamburgerové bulky. „Jak v mase, tak v hamburgerových bulkách máme nejširší nabídku na trhu. Vyhlášené pekárny pro nás připravují třeba bulky se sezamem, bylinkami nebo s cibulí. Zákazníci navíc zkoušejí různé varianty a kombinace s masem,“ popisuje Perlík. Nejčastější kombinace je bulka klasik se sezamem z Merhautova pekařství a vytvarovaná porce na burger z hovězího masa z čestru.

Chlazené až na chatu

V letních měsících jsou velmi oblíbené objednávky do chatových oblastí. Největší internetový prodejce potravin se už druhým rokem zaměřuje na lokalisty kolem Štěchovic, Slap, Karlštejna, Mělníka nebo Sázavy. Objednat zboží mohou lidé také ze širšího okolí Brna, Plzně, Pardubic, Hradce Králové nebo Liberce. „Nejčastěji jim kurýři dováží právě chlazené maso na grilování společně s vychlazenými nápoji. Nově v těchto vedrech doručujeme vychlazená vybraná výčepní piva v plechovce či prosecco,“ dodal Michal Perlík.

Zdroj a foto: Rohlík.cz