Řetězec Bageterie Boulevard si pro své letní menu zvolil řeckou kuchyni

S příchodem léta se zákazníci Bageterie Boulevard mohou těšit na řeckou kuchyni, která vystřídala asijské jarní menu.     

Po exotickém jarním menu se tento řetězec rozhodl pro letní řeckou kuchyni, a proto oslovil kuchaře Ioannise Asarlidise, který je majitelem a zároveň šéfkuchařem řecké restaurace Kavala. Do Prahy přijel studovat ekonomii a dějiny, ale nakonec se vyučil kuchařem. Může tak dělat to, co ho baví nejvíc – vařit a přibližovat krásy řecké kuchyně dalším lidem. Pro Greek Style CHEF MENU připravil jak řeckou klasiku, i nová a odvážná jídla pro gurmány.

greek-kuchar

Řecká gastronomie není jen o jídle. Je to součást společenského života, příležitost potkat se s přáteli a pokaždé velká událost, ať už jdete na slavnostní večeři nebo jen na malý oběd,“ představuje Asarlidis svoji kuchařskou filozofii.

menu - small

Základ CHEF MENU tvoří dvě bagety. Kuřecí souvlaki představuje tradiční grilovaný špíz z kuřecích prsou marinovaných v bylinkách a doplněných čerstvým řeckým salátem. Ten obsahuje čerstvou zeleninu, sýr feta a olivy odrůdy Kalamata. Druhá bageta je zapečená a v menu ji najdete pod názvem Řecké biftečky. Chuť šťavnatého mletého masa (irské hovězí Chuck Roll a vepřová plec) se v ní snoubí s tradičními tzatziki, plátky rajčat a listy salátu.

Jak je v každém sezónním menu tradice, nezapomíná se ani na polévku – nyní to je řecká s masovými kuličkami. Jde o netradiční spojení hovězího vývaru zahuštěného žloutkem s citronovou šťávou a kuličkami z vepřového a hovězího masa.

Řecko je po všech stránkách neuvěřitelně pestré. Jsou tady stovky ostrovů, kdy každý z nich má vlastní kulturu, tradice i styl vaření. U moře jsou hlavním tématem mořské plody, ale na horách se dělá tlačenka i sekaná a pije pálenka, podobně jako na Moravě. Zřejmě proto je v Brně tak silná řecká komunita!“ prozrazuje Asarlidis.

Správná řecká hostina se neobejde bez sladké tečky. Asarlidis pro zákazníky přichystal lahodný dezert z řeckého jogurtu s fíky kandovanými v červeném víně a skořici, s pečenými ořechy a medem.

 

O asijském jarním menu jsme psali zde.

 

 

Zdroj: redakce, Bageterie Boulevard

Foto: Bageterie Boulevard

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010