Ochutnávky Regionálních potravin

Výrobky oceněné značkou Regionální potravina mohou ode dneška ochutnat zákazníci vybraných obchodních sítí, čerpacích stanic i farmářských trhů. Ochutnávky regionálních specialit budou po celé republice do konce října. Projekt je součástí dvouleté kampaně Ministerstva zemědělství na podporu kvalitních potravin z regionů.

Chléb bez éček, Krkovičku z komína, Archivní sýr, Bio ovčí jogurt a Štramberské uši. To jsou potraviny, které patří mezi 273 výrobků oceněných značkou Regionální potravina. Některé jsou k dostání i na pultech vybraných obchodních řetězců a prodejen. „Ke spolupráci jsme oslovili maloobchodní řetězce, u kterých jsou výrobky oceněné značkou Regionální potravina běžně k dostání. Zpestřením budou ochutnávky na čerpacích stanicích, které běžně Regionální potraviny nenabízejí, ale podpora výrobků z kraje je jim blízká,“ říká tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství Jan Žáček.

Regionální potraviny budou k ochutnání v prodejnách Terno, které jsou součástí sítě Coop, ve farmářských prodejnách Český Grunt a v supermarketech Globus a Interspar. Motoristé mohou oceněné potraviny vyzkoušet na čerpacích stanicích EuroOil.

Ochutnávky umožní zákazníkům porovnat chuťové vlastnosti Regionálních potravin s ostatními výrobky dostupnými na trhu. Tím, že pocházejí ze surovin daného regionu a jsou na jeho území i vyrobeny, jsou čerstvější, a to prospívá jejich chuti i vůni.

Značka Regionální potravina již třetím rokem podporuje nejlepší zemědělské a potravinářské výrobky ze 13 regionů Čech a Moravy. Je určena malým a středním producentům, pro které bývá marketingová podpora výrobků těžko dosažitelná. Projekt Regionální potravina tak pomáhá spotřebitelům nalézt kvalitní potraviny domácí produkce. Zároveň jim vysvětluje, že nákupem potravin z regionu podporují zaměstnanost ve svém kraji.

 

cs_CZCzech