Rohlík.cz díky nové funkci usnadnil hledání potravin

709 zobrazení

Rohlík.cz významným způsobem vylepšil personalizaci své nabídky. Od ledna je na největším domácím online supermarketu možné vyfiltrovat zboží podle alergenů. Toto usnadnění si mohou zákazníci nastavit trvale a vybírat například pouze z  bezlepkových produktů. Zamykací filtry fungují pouze pro přihlášené uživatele.

Dlouhodobě se snažíme zjednodušit a zkracovat dobu nakupování, přizpůsobovat nabídku na míru našim zákazníkům. Díky novým funkcím bude snadnější se na našem e-shopu vyhnout potravinám, které obsahují například fruktózový sirup, částečně ztužené tuky nebo palmový olej. Je to velké ulehčení pro zákazníky, kteří trpí alergií na tyto suroviny,“ prohlásil Olin Novák, komerční ředitel Rohlík.cz.

Průměrná doba nákupu v online supermarketu s více než 15 tisíci položkami činí kolem 25 minut. Časově nejnáročnější je procházení jednotlivými kategoriemi a pro alergiky pak luštění složení potravin. Od ledna Rohlík.cz tohle velmi ulehčil a do svého e-shopu zakomponoval rychlé filtry, které umožňují vybírat z nabídky bez zadaných alergenů. Nastavení je navíc možné si uložit pro další nákupy.

Stačí na Rohlík.cz navštívit libovolnou kategorii a zvolit možnost „Další filtry“ v horní liště nad produkty. Zde rozkliknout možnost „Bez alergenů“ a vybrat, jaké složení není pro zákazníka zcela vhodné. „Filtrování potravin s ohledem na alergeny určitě významně usnadní nákup těm, kteří mají právě alergii nebo se potřebují z jakéhokoli důvodu vyhnout základním alergenům v potravinách. Zejména přidaný cukr ve formě fruktózy může při vyšší konzumaci způsobit ztučnění jater. Bohužel některé zdravě se tvářící výrobky i v provedení BIO přidanou fruktózu obsahují,“ prohlásila Hana Střítecká, odborný garant spolku Fér potravina.

V nabídce je možné odstranit produkty bez fruktózového či glukózo-fruktózového sirupu, částečně ztužených tuků, podzemnice olejné, sezamových semen nebo například bez siřičitanů. Dále Rohlík.cz vylepšil vyhledávání produktů bez palmového oleje.

Zdroj a foto: Rohlík.cz