Drůbežářský závod Klatovy se opět zařadil mezi světovou technologickou špičku v oblasti zpracování a porcování masa

1042 zobrazení

Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby zmodernizovali stávající porcovací linku a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zavedli robotické vykoštění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu.

Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky“, uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy, Ing. Karel Vařeka.

Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí pracovat a reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny i kvality procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní, že i v nelehké době na trhu, se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit a zároveň nás těší, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy“, dodává Ing. Karel Vařeka.

Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Společnost je tak pravým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.

Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se společnost Drůbežářský závod Klatovy na trhu v posledním roce objevuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu 100% mletého kuřecího masa a získalo v roce 2019 prestižní ocenění KLASA.

Tyto investice do nejmodernějších technologií umožnili společnosti zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu omezuje výrobní možnosti.

Zdroj a foto: Drůbežářský závod Klatovy