Na český trh vstupuje britská pivovarnická značka Carling

Cider je zkvašený jablečný mošt s obsahem alkoholu od 0,2 – 8 %,
jehož obliba a s tím spojená spotřeba ve světě v posledních letech
masivně narůstá. Cider celosvětově představuje nejrychleji rostoucí
kategorii mezi všemi alkoholickými nápoji. Odhaduje se, že celosvětově
bude jeho spotřeba do roku 2017 meziročně narůstat o 7 procent.V Evropě
by měla mezi lety 2013 až 2017 narůst až o 30 %. Velkou měrou se na
tom budou podílet jeho ovocné varianty. A právě tento stylový typ
cideru se čtyřmi procenty alkoholu vyrobený z ručně sbíraných jablek a
nejzralejších třešní společnost Pivovary Staropramen v nejbližších dnech
nabídne i českým konzumentům.

„Cider je moderní a stylový nápoj, který je oblíbený u obou pohlaví
pro svou vysokou pitelnost a nezaměnitelný chuťový profil. Vsadili jsme
na jeho ochucenou variantu, která není v Česku doposud příliš rozšířena
a která na plné čáře zvítězila u respondentů během jeho testování,“
říká Petra Chovancová, manažerka inovací společnosti Pivovary
Staropramen, podle níž má novinka za cíl oslovit zejména aktivní muže a
ženy z větších měst ve věku 18 až 35 let, kteří se rádi baví a traví čas
se svými přáteli.