Hamé modernizuje závod DOMA v Prešově na Slovensku
Potravinářská společnost Hamé plánuje výrazně zmodernizovat svůj výrobní závod DOMA v Prešově. V této největší slovenské výrobně majonéz, omáček, dressingů a tatarských omáček plánuje v roce 2016 investovat více než 300 000 EUR (více než 8 milionů Kč).
„Již v září spouštíme provoz nové automatizované varny. Ještě v tomto půlroce bychom také měli ukončit výběrové řízení a rozhodnout o nákupu nového zařízení na výrobu majonézy, které nám umožní zvýšit kapacitu výroby tohoto produktu o třetinu a dále zvýšit kvalitu vyráběných produktů. Do Prešova také získáme novou výrobní linku na plnění produktů do plastových obalů, ať již jde
o kečupové a grilovací omáčky a případně také o kečupy nebo majonézy. A díky novému parnímu generátoru bude provoz celého závodu efektivnější a tedy i ekologičtější,“ vysvětlil generální ředitel Hamé Slovakia Ľubomír Preclík.
„Nejen náš závod v Prešově, ale celé Hamé Slovakia chceme dále rozvíjet, protože slovenský trh je pro nás hned po mateřském Česku druhý nejdůležitější. Jeho význam navíc nyní ještě vzrostl. Závod DOMA Prešov stále bereme jako základnu pro další rozvoj celé naší skupiny v tomto regionu,“ řekl generální ředitel celé skupiny Hamé Martin Štrupl. „Předpokládáme, že v roce 2017 DOMA rozšíří distribuci
o značku Panzani v chlazeném sortimentu a bude distribuovat chlazené těstoviny. Tím se DOMA Prešov stane společností, která bude pro Hamé zajišťovat chlazenou distribuci výrobků v rámci celé skupiny na slovenském trhu,“ doplnil Martin Štrupl.
V prvním letošním pololetí vzrostl odbyt chlazených potravin Hamé, jako jsou například chlazená hotová jídla či bagetový segment, dařilo se sortimentu baby food, pozitivně se vyvíjely rovněž hotové omáčky či trvanlivé potraviny na cestování.
O exportu výrobků společnosti Hamé v letošním roce jsme psali zde.
Zdroj a foto: Hamé