Na Rohlík.cz vyhledávají zákazníci vedle kapra také lososa a jiné exotické ryby

550 zobrazení

Nejen kapr se podává v českých domácnostech při štědrovečerní večeři. Zákazníci největšího online prodejce potravin čím dál více experimentují s lososem nebo s exotickými rybami. K bramborovému salátu si dopřávají například mečouna, tresku či dokonce kambalu. Celoročně nejúspěšnější rybou na Rohlík.cz je losos.

Největší zájem během prosince bude samozřejmě o kapra, silně mu bude u nás ale konkurovat losos, tuňák nebo treska. Určité procento lidí si pak pořizuje netradiční ryby,“ prohlásil Michal Perlík, specialista na maso ze společnosti Rohlík.cz.

Internetový supermarket dokonce uvažoval do svého automatizovaného skladu pořídit káď na kapry. Nakonec se tato představa neuskutečnila. „Zákazníci totiž preferují profesionálně zpracované filety, které jenom opečou na pánvi. Ocení, že za ně kapra vykucháme a naporcujeme. Ani poloviční porce je tolik nezláká,“ prohlásil Michal Perlík. Společnost Rohlík.cz bude nabízet kapry z Jižních Čech,konkrétně z Klatov. A očekává, že se jich na největším online e-shopu s potravinami prodá během prosince přes 3000 celých kusů. Během dne se pak v průměru počítá kolem 500 objednávek na kaprové maso.

Nejoblíbenější rybou na e-shopu je jednoznačně losos. Už v loňském roce se během prosince prodávalo 1000 kusů denně. Daleko větší odbyt této dostupné rybí pochutiny se dá očekávat během letošních vánoc. „Losos se stává rovnocennou náhradou za kapra. Už teď nám zákazníci píšou a ptají se, jaké druhy budeme nabízet. Myslím, že se jedná o nutričně kvalitnější variantu pro štědrovečerní večeři než kapr,“ prohlásil Michal Perlík.

Zajímavou alternativu za kapra představují exotičtější varianty, jako například žraločí maso či kambala. „Dokonce se několik zákazníků ptalo na to, zda budeme prodávat fugu, jednu z nejedovatějších mořských ryb. To samozřejmě můžeme, ale máme velké obavy z případných zdravotních rizik,“ dodal Michal Perlík, podle něhož budou velice prodávané tresky nebo tuňák,chybět nebude ani mořský ďas nebo parmice. Celkem bude na Rohlíku denně k dispozici více než 3000 ryb.

Výhodou našeho online obchodu je vysoká obrátka – pokud v ten den rybu přepravní společnosti přivezou na náš sklad, v drtivé většině se ihned prodá. Tím se rozšíří doba trvanlivosti o minimálně tři dny. Maso totiž delší dobu neleží někde v prodejně v mrazáku,“ naznačil výhody Michal Perlík.

Zdroj a foto: Rohlík.cz

RELATED ITEMS