Vláda ocenila Alberta jako odpovědného zahraničního investora

Historicky poprvé ocenila vláda v čele s premiérem zahraniční společnosti, které podporují aktivity neziskového charakteru a zasazují se o mimořádný investiční přínos pro Českou republiku. Obchody Albert si odnesly ocenění za podporu rozvoje venkova. Cena Odpovědný zahraniční investor oceňuje společnosti za jejich aktivity v oblasti společenské odpovědnosti, zlepšování životního prostředí a podporu regionů a dobrovolnictví.

Albert zaujal porotu svým širokým spektrem aktivit v oblasti společenské odpovědnosti. Porota ocenila úzkou a dlouhodobou spolupráci Alberta s lokálními dodavateli, jeho konkrétní kroky v podpoře českých farmářů a producentů bio výrobků, stejně jako stabilní spolupráci a podporu středních škol a učilišť. Úspěch Alberta podpořily i aktivity Nadačního fondu Albert v oblasti rozvoje a vzdělávání dětí ze sociálně ohroženého prostředí a vzdělávací program Zdravá 5. Ten zábavnou a interaktivní formou přibližuje dětem v mateřských a základních školách a dětských domovech principy zdravé výživy a zdravého životního stylu.

Naše obchody Albert obsluhují české zákazníky již téměř třicet let a za tuto dobu jsme pevně spojeni s místy, kde působíme, s našimi dodavateli potravin, a samozřejmě také s našimi zaměstnanci. Proto je pro nás samozřejmostí vracet přínosy zpět do regionů a do místních komunit, a to nejen prostřednictvím poskytování kvalitních služeb a zdravého a čerstvého nákupu potravin, ale také prostřednictvím dárcovství a aktivit našeho Nadačního fondu Albert, a samozřejmě také formou investic. Mnohokrát děkujeme za ocenění, které bereme jako bilanční poděkování za to, co rádi a soustavně děláme už roky,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

„Celkové investice obchodních řetězců od jejich vstupu na český trh dávno přesáhly 300 miliard korun, a to bez jediné koruny dotací či investičních pobídek. Ročně navíc investují stovky milionů do společensky odpovědných aktivit, podpory lokálních dodavatelů i regionů, ve kterých podnikají. Jsem rád, že dnes jejich zástupci převzali z rukou pana premiéra ocenění za mimořádný investiční přínos pro českou společnost,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Mezi dalšími oceněnými společnostmi jsou Škoda Auto, Innogy či Vodafone.

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010