Test smetan ke šlehání ovládla K-Classic šlehačka z Kauflandu

V adventním období si téměř každý rád pochutná na šlehačkovém vánočním cukroví či dezertu s čerstvou domácí šlehačkou. Spotřebitelský časopis dTest nakoupil v českých obchodech 22 různých smetan ke šlehání a poslal je do laboratoře, aby otestoval jejich kvalitu.

Smetan pod různými firemními názvy se vyrábí mnoho. Výrobek s označením smetana ke šlehání musí splňovat dva klíčové požadavky. Měl by být vyroben pouze z mléka a mít nejméně 30 % tuku. Jestliže má tuku 35 % a více, smí být smetana označena jako vysokotučná. Smetanu ke šlehání konzumujeme převážně v zimním a předvánočním období, kdy v hojné míře zdobí cukroví, dezerty či horké nápoje.

Spotřebitelský časopis dTest se rozhodl pro zkoušku 22 různých smetan. V laboratoři se zaměřili především na schopnost produktu proměnit svou konzistenci v lehký šlehačkový krém, přičemž právě tento atribut byl při závěrečném hodnocení považován za zásadní. Zaznamenával se také čas šlehání, nášleh neboli stupeň našlehání, výdrž šlehačky a obsah tuku. Cílem bylo zjistit, která z testovaných smetan se ke šlehání hodí nejlépe.

Vítězem tohoto testu se stala K-Classic Smetana ke šlehání z Kauflandu, a to zejména díky nejlepší kvalitě šlehačky a rychlosti získání tuhé pěny (32 sekund). Na chvostu tabulky se umístila Clever Smetana ke šlehání z obchodního řetězce Billa v kartonové krabičce, kterou se nepodařilo vyšlehat vůbec.

Také ostatní výrobky z privátní řady Kauflandu se ve spotřebitelských testech umisťují vysoko. Z poslední doby jmenujme například kuchyňskou sůl K-Classic, kterou časopis dTest ohodnotil ve svém testování devatenácti rozličných solí známkou velmi dobře a 81 %. Sůl, která obsahuje přidaný jód, dosáhla díky poměru ceny a kvality také na značku výhodný nákup.

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010