Tajemství točených zmrzlin podle vlastních receptur

Zmrzlina se může dělat řemeslně i dnes. Globus začal ve svých hypermarketech vyrábět a prodávat vlastní točenou zmrzlinu klasických i netradičních příchutí. Zmrzliny se vyrábí podle zásad Poctivé výroby Globus a jsou z originálních receptur, z ovoce, plnotučného mléka a bez umělých přísad.

Ve speciálních stáncích před hlavními vchody hypermarketů Globus si nově mohou zákazníci koupit točenou zmrzlinu v několika variantách. Všechny vyrábí podle vlastních receptur přímo cukráři Globusu a nabídka bude zákazníkům k dispozici od jara až do podzimu. „Točená zmrzlina je velký fenomén, lidé ji mají rádi, a tak jsme se rozhodli nabídnout hned několik příchutí od tradičních po ty méně obvyklé,“ říká Pavel Meduna, vedoucí pekařské a cukrářské výroby Globus.

Levandulovo borůvková i vanilka z lusků

Globus si stanovil vysokou laťku v atraktivitě příchutí i poctivých recepturách. Inspiraci čerpá částečně ze zahraničních trendů „zmrzlinových velmocí“, jako jeItálie nebo Německo. Ale konkrétní receptury pak ladí na míru chutím českých a zákazníků. Základem receptur točených zmrzlin je velký poměr autentických surovin.   

„V tuto chvíli máme nejoblíbenější příchutě, jako je čokoládová, vanilková a jahodová. V jahodové zmrzlině máme 40 % ovoce, banánovou děláme z čerstvých banánů. Vanilková příchuť se dělá ze skutečných vanilkových lusků a ve zmrzlině jsou drobné tmavé tečky z lusků i vidět. Vedle toho máme něco i pro ty, kteří mají rádi chutě méně obvyklé nebo rovnou chtějí objevovat ty netradiční. V nabídce máme pomerančovou a grepovou zmrzlinu, ale také levandulovo – borůvkovou,“ říká Pavel Meduna.

Dlouhé ladění k dokonalosti

Cukráři každou příchuť točené zmrzliny a její recepturu ladili i několik měsíců. Základem zmrzlé pochoutky je české plnotučné mléko vyšperkované ovocem, čokoládou i dalšími surovinami, zmrzlina ale neobsahuje umělé přísady. „Vše vždy zkoušíme, mícháme, šleháme, mixujeme, ladíme, chutnáme a necháváme ochutnat. Vždy si musíme být jistí, že jsme přišli na ty správné poměry,“ říká Pavel Meduna. Na zkoušku Globus v loňském roce točenou zmrzlinu nabídl zákazníkům v Ostravě, ohlas v první sezóně byl tak pozitivní, že se rozhodl v letošním roce rozšířit tuto nabídku na další hypermarkety. Točenou zmrzlinu milují děti i dospělí a hypermarket tak předpokládá, že půjde o další z „trháků“, která vzniká se značkou Poctivá výroba Globus, pod kterou řetězec nabízí své vlastní pečivo, maso i nabídku restaurací a kaváren Globus. Zmrzlinu o objemu 70 g zákazníci zakoupí za cenu 20 korun, v nabídce je ale jak velká, tak zmrzlina maxi.

Zdroj a foto: Globus

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010