Starbucks Reserve store slaví první výročí, za které bylo obslouženo na 300 000 zákazníků

Nová kavárna Starbucks Reserve store zaměřená na jedinečné druhy kávy má za sebou úspěšný první rok. Od slavnostního otevření v září loňského roku si ve Starbuck Reserve vychutnaly prémiový kávový zážitek stovky tisíc zákazníků.

První kavárna Starbucks Reserve store byla otevřena 21.9. 2018 v Jungmannově ulici na někdejším místě Café Zlatý Kříž. Během prvního roku zde proběhlo 186 000 transakcí, což dle odhadu store manažerky znamená kolem 300 000 odbavených zákazníků.

  • V kávovaru Mastrena bylo za první rok zpracováno 2800 kilogramů kávy,
  • na alternativní způsoby přípravy, jako je chemex, clover, syphon nebo pour-over, se spotřebovalo 219 kilogramů kávových zrn.
  • Pípou proteklo 5 220 litrů Nitro Cold Brew a Cold Brew, na něž bylo zapotřebí 435 kilogramů kávy.
  • Celkem bylo připraveno přes 5 080 alternativních káv a zhruba 4 000 porcí Cold Brew.

95 % hostů tvoří stálí zákazníci ve věku od 25 do 45 let, kteří se do kavárny vracejí. Oblíbili si ji nejen kvůli kvalitní limitované kávě, ale i kvůli působivému designu, dobré lokalitě a mimořádné péči zkušených baristů. V současnosti kavárna zaměstnává 24 partnerů. Kromě klasického baru s nabídkou dobře známých druhů kávy je zde k dispozici Reserve bar, kde lze kávu připravit alternativními metodami clover, syphon, pour-over a chemex, a to ze zrnkových káv, jejichž směsi jsou k dostání pouze na kavárnách Reserve, vždy v limitovaném množství a nabídka se v průběhu roku mění.

„Jsme rádi, že si tolik zákazníků našlo během prvího roku cestu do kavárny Reserve store. Naši zákazníci jsou již za tu dobu dobře obeznámeni s nabídkami, novými promočními nápoji a limitovanými Reserve kávami což nás samozřejmě neobyčejně těší,“ říká Lukáš Porazil, regionální ředitel Starbucks pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Často si také udělají čas na degustaci kávy, při které ochutnají všechny Reserve kávy připravené všemi možnými metodami , a to jak v horké, tak v ledové verzi.”

Ze speciální nabídky Starbucks Reserve store jsou nejprodávanějšími nápoji Nitro Cold Brew, Pour Over a Clover, novinkou je také Cold Brew Tonic. Celkové prvenství si drží Grande Caffe Latté. Kromě kávy Reserve a kompletní nabídky nápojů a pochutin Starbucks je v kavárně Reserve dostupná i speciální kolekce Reserve tumblerů, hrnečků a tašek.

Zdroj a foto: AmRest Holdings SE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010