Společnost Kaufland otevřela svou první komunitní zahradu v Kutné Hoře

Pěstování ovoce, zeleniny, bylinek i kompostování ve městech na tzv. komunitních zahradách je čím dál populárnější. Společnost Kaufland se rozhodla zřídit svou první zahradu tohoto typu, a to v Kutné Hoře vedle své prodejny v Ortenově ulici. Slavnostní otevření proběhlo v úterý 21. května od 13 do 19 hodin. Tato nová aktivita vznikala ve spolupráci se společensky prospěšným podnikem Kokoza.

„Jsme velmi rádi, že můžeme obyvatelům Kutné Hory nabídnout místo, kde mohou trávit svůj volný čas s rodinou a přáteli. Těší nás, že se můžeme v Kutné Hoře prezentovat nejen naší prodejnou, ale i jako dobrý soused.,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

Slavnostní otevření – program pro celou rodinu

Vyvýšené záhony našly už své první zahradníky. Ti, kteří dorazili, si mohli nejen zarezervovat svou budoucí „zahrádku“, ale užít si i doprovodný program. „Návštěvníci se dozvěděli, jak zkompostovat každou slupku nebo jak dokonale osázet nejen vyvýšené záhony ale i svůj balkón. Potkali se tam i zahradníci, kteří budou pěstovat přímo na zahradě,“ říká Radka Pokorná, ředitelka Kokoza, o.p.s.

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010