Skupina Kofola vstupuje do byznysu s kávou

Společnost Espresso přes dvacet let přináší na český trh nejen špičkovou kávu Café Reserva, ale i prémiové čaje Dilmah a tomu odpovídající servis a kulturu. Zakladatelé společnosti, manželé Moravcovi, podepsali se zástupci Kofoly smlouvu o prodeji 100 % podílu, čímž společnost Espresso v těchto dnech přechází plně pod křídla Skupiny Kofola. Transakcí získává Espresso marketingově a distribučně silného majitele s citlivým přístupem ke značkám. Skupina Kofola díky této akvizici rozšiřuje svou nabídku pro gastro zákazníky o další významné kategorie. Obě smluvní strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat.

ilustracni-obrazek-c-2-original

Společnost Espresso nabízí zejména špičkové kávové směsi Café Reserva s certifikátem Rainforest Alliance. Distribuuje také prémiové čaje značky Dilmah, které jsou známé především pěstováním, sběrem, zpracováním a přípravou balení svých čajů s důrazem na kvalitu a etické podnikání. Kromě těchto dvou klíčových značek společnost Espresso nabízí barmanské sirupy 1883 Maison Routin, prémiové italské kávovary Faema a špičkový zákaznický servis. Firma nyní zaměstnává 32 zaměstnanců a minulý rok vykázala tržby ve výši 93 mil. Kč.

Postavili jsme zdravou firmu se zavedenými značkami,“ říká Eva Moravcová, jedna ze zakladatelů firmy Espresso, a Ivo Moravec, její manžel a současně druhý ze zakladatelů, přibližuje, proč volba padla právě na Kofolu: „Café Reserva a čaje Dilmah mohou dále zajímavě růst pouze s partnerem, který má silné zázemí v marketingu a distribuci. Pro Kofolu navíc mluvilo i to, že chová respekt ke značkám a zákazníkům a umí s nimi citlivě pracovat.

Aktuální transakce je potvrzením dlouhodobé strategie Skupiny Kofola rozšiřovat nabídku a neustále zlepšovat služby pro zákazníky v gastronomii, aby jim usnadnila podnikání v tomto náročném oboru.  Skupina Kofola přejímá podpisem smlouvy kompletně celou firmu včetně všech uvedených značek, distribuční sítě i zaměstnanců.

K nejnovější akvizici říká Jannis Samaras, generální ředitel Skupiny Kofola: „Společnost Espresso je pro nás úžasnou vstupenkou na trh s kávou. Mám radost, že firma splňuje všechny důležité podmínky pro to, abychom ji dokázali dále rozvíjet. Jde o lokální, tradiční, velmi dobře zavedenou firmu, která rozumí tomu, co dělá a které majitelé i zaměstnanci věnovali za těch dvacet let obrovskou péči.“ K začlenění této akvizice do stávající nabídky Kofoly dodává: „Vnímáme velké synergie s naším dosavadním gastro portfoliem a významné rozšíření stávající nabídky nealkoholických nápojů a bylinkových čajů. Naším neskromným cílem je rozvíjet kávou kulturu a poskytovat skvělý servis našim zákazníkům.” 

Zdroj a foto: Kofola

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010