Rohlík.cz natrvalo stahuje z prodeje vejce z klecových chovů

Největší domácí online supermarket od 1. června nebude nabízet vejce z klecových chovů. Plně zaměřit se Rohlík.cz hodlá na nabídku vajec z podestýlek, v biokvalitě a z volného chovu. Podestýlková navíc výrazně zlevní. Cenově tak budou vycházet stejně jako méně ekologické klecové vejce. „Přibližně před rokem jsme jako první prodejce prohlásili, že se těchto vajec zbavíme do konce roku 2019. Slib plníme předčasně, protože jsme na to provozně připraveni,“ prohlásil Olin Novák, komerční ředitel Rohlík.cz.

Vejce z volných chovů jsou kvalitnější a chutnější. Zároveň má jejich produkce ohled na životní prostředí a respekt ke zvířatům. Pro Rohlík.cz jsou tyto hodnoty důležité. Podle spotřebitelského výzkumu společnosti Response Now se 68 % procent zákazníků největšího domácího online supermarketu zajímá o to, v jakých podmínkách jsou zvířata chována. „Velké řetězce roky lidem tlačí do hlavy, že vejce musí stát co nejméně a prodejci se bojí tabu – kvalita versus cena – prolomit. Od června jdeme do toho naplno. Věříme, že to naši zákazníci ocení,“ prohlásil Tomáš Čupr, majitel a zakladatel Rohlík.cz.

V současné době je v nabídce největšího tuzemského online supermarketu 17 vajec z celkových dvaceti typů z podestýlkových a z volných chovů. Od prvního června Rohlík.cz plně vypustí vejce z chovů klecových. „Ty mají aktuálně zhruba pětiprocentní podíl v rámci celkové kategorie. V minulých týdnech jsme navíc zapracovali na tom, abychom dostatečně navýšili objemy vajec z podestýlkových a volných chovů, což se nám povedlo,“ vysvětlil Olin Novák, komerční ředitel Rohlík.cz. „Chceme být pro zákazníky místem, kde nakoupí ty nejlepší potraviny ve městě a být společností, která definuje, co znamenají opravdu kvalitní a čerstvé potraviny.“

Obvykle vejce z podestýlkových chovů stojí o trochu více korun než z klecové produkce. Rohlík.cz se rozhodl právě tyto vejce výrazně zlevnit, aby stály stejně jako z klecových chovů. „Cílem je, aby si zákazníci navykli na tuto nesporně lepší kvalitu,“ doplnil Olin Novák, podle kterého se od poloviny loňského rok zdvojnásobila poptávka po ekologičtějších vejcích. „Oblíbená jsou hlavně podestýlková, rostoucím segmentem jsou i BIO vejce a vejce z volných chovů.

Už v letošním roce navíc Rohlík.cz prokázal, že nabízí nejkvalitnější vejce na českém trhu.  Produkty pocházejí z farem Alberta Bařice u Kroměříže, nebo Ekoagro ve Vážanech u Polešovic, zvítězily v novém testu pořadu A DOST! známého reportéra Jana Tuny na Stream.cz. Jako jediná jsou bez přidaných syntetických barviv – zejména Kanthaxanthinu E161g, jehož použití v potravinách je v celé Evropské unii zakázáno.

Zdroj a foto: Rohlík.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010