Revoluční služba Rohlík Chef zaujala přes milion zákazníků

1707 zobrazení

Inspirace od profesionála, jednoduchost, kvalita surovin. Tyhle tři benefity služby Rohlík Chef si zákazníci zamilovali. Revoluční nakupování přímo přes recepty se na Rohlík.cz stalo bleskově velmi populární. Na největším českém online supermarketu bylo přitom spuštěno teprve letos v březnu.

„Od té doby zavítá na stránky Rohlík Chef každý měsíc přes čtvrt milionu zákazníků. A jejich počet stále roste,“ říká Marek Haller, marketingový ředitel Rohlík.cz

Lidé díky službě Rohlík Chef nemusí přemýšlet o tom, co všechno je k vaření potřeba. Stačí se inspirovat osvědčenými recepty autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka. Za pár vteřin nakoupí jednoduše na jednom místě všechny suroviny na oběd či večeři. Bez zdlouhavého procházení regálů v obchodech, bez nekonečného hledání produktů podle nákupního seznamu. 

Díky proslulým Vaňkovým postupům a vychytávkám navíc mají také jistotu, že bude jídlo skvěle chutnat. „Jednoduché nakupování přes recepty je velkým trendem. V současné době vyzkoušel službu Rohlík Chef téměř každý desátý zákazník Rohlík.cz. Nicméně mezi našimi pravidelnými zákazníky je tento podíl výrazně vyšší,“ nastínil Haller.

V pilotní fázi projektu zařadil Rohlík.cz do výběru taková jídla, která nejvíce odpovídala zájmu zákazníků, a o která si zákazníci sami psali. Postupně v nabídce přibyly ale i pokrmy ze sezónních lokálních potravin, například z chřestu či jahod, nebo lehká a rychlá jídla. „Ukázalo se, že inspirace skutečně funguje. Téměř 80 procent zákazníků si vybraná jídla uvařila buď úplně poprvé, nebo je nevaří pravidelně,“ uvedl Haller s tím, že recepty od Romana Vaňka na Rohlík.cz ke spokojenosti zákazníků stále přibývají. A to velice rychle. „V současné době u nás zákazníci najdou více než 200 receptů z kuchařek Romana Vaňka a do konce roku jich plánujeme přidat ještě výrazně více. 

A jaký recept je na Rohlik Chef nejoblíbenější? „Na jaře bodovala jídla z chřestu a jahod. Jahodové knedlíky se nám se nám stále umisťují na vysoké pozice. Nyní nám velmi dobře fungují například cuketové placky nebo francouzské brambory,“ vyjmenoval Haller.Stálicí jsou jídla jako kuře z jednoho hrnce, rajská omáčka s hovězím masem, quesadillas s kuřecím masem nebo caesar salát. Z nejnovějších receptů se podle počtu objednávek velmi dobře uchytily pappardelle s čerstvou klobásou, cuketou a šalvějí.

 „Vnímáme velké propojení sezónních potravin s prodejností jídel na Rohlík Chef. Například na jaře byly nejoblíbenější recepty z chřestu, pak následovala jídla z jahod. V létě všeobecně dobře fungují saláty a grilování,“ dodal Haller.

Zdroj a foto: Rohlík.cz