Prazdroj chystá inovace spolu se studenty

Startuje BREWRACE, jedinečná akce pro studenty technických univerzit, technické nadšence i tzv. geeky, kteří ve spolupráci s mentory a odborníky z Plzeňského Prazdroje budou soutěžit o nejlepší návrh na konstrukci revolučního výčepního zařízení. Tři nejlepší týmy vyhrají pivo na 10 let.

BREWRACE je příležitost přinést inovace do oboru pivovarnictví. Můžeme ukázat světu, že jsme nejen nadšení konzumenti piva, ale také nadaný národ a dokážeme vymyslet unikátní technické zařízení. Pro nás v Prazdroji je to navíc výzva – vůbec poprvé se vydáváme cestou tzv. hackathonu, tedy soutěže, kdy se několik týmů snaží najít řešení na zapeklitou technickou otázku,” říká Roman Trzaskalik, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Soutěž BREWRACE je zaměřená na studenty a technické nadšence, ale přihlásit se může kdokoliv. Dvou až pěti členné týmy se mohou registrovat na webu od  25. února do 20. března. Ze všech došlých registrací vyberou zástupci Plzeňského Prazdroje pět týmů, které budou prezentovat své návrhy na konstrukci budoucí pípy porotcům z Prazdroje, akademických kruhů i byznysu. Poté porota vybere tři nejlepší týmy, které postoupí do finále, ve kterém budou mít za úkol z už hotových návrhů sestavit samotný prototyp výčepního zařízení. Od běžných hackathonů, které probíhají v krátkém časovém úseku v rámci jednoho či dvou dnů, se BREWRACE liší právě svou délkou. Soutěžící budou mít několik měsíců na návrh a vývoj nového zařízení.

Jsem nadšený, že zapojíme do vývoje pivního zařízení studenty a technické nadšence, a věřím, že společnými silami dopřejeme dobře načepované pivo i tam, kde to doposud nebylo technologicky možné,” dodává obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Porotci soutěže budou hodnotit návrhy podle několika kritérií, například kvality čepování, jednoduchosti obsluhy nebo šetrnosti zařízení k přírodě. Finále soutěže proběhne 2. srpna v Plzni v kreativní zóně multifunkčního prostoru DEPO2015. Všechny tři finálové týmy získají od Plzeňského Prazdroje pivo na 10 let. Jméno vítězného týmu bude navíc umístěno na všech pípách, které vzniknou z vítězného prototypu, uvaří si přímo v plzeňském pivovaru vlastní várku speciálního piva a vítězství oslaví na velkolepé party.

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010