Pito za volant může

Pivovar Samson se i letos zapojil do dopravně bezpečnostní kampaně „Řídím, piju nealko pivo“, která je společným projektem Policie České republiky, národního koordinátora bezpečnosti silničního provozu, agentury BESIP a Českého svazu pivovarů a sladoven. Řidiči, u nichž policie při kontrolách v Českých Budějovicích nezjistila dechovou zkouškou alkohol, dostali za odměnu nealkoholické Pito.

Řízení pod vlivem alkoholu zůstává v České republice stále velmi častou příčinou těch nejzávažnějších dopravních nehod. Období velikonočních svátků může svádět ke konzumaci alkoholu a následnému usednutí za volant, proto se dopravně bezpečnostní akce koná tradičně v době odjezdů na prodloužený velikonoční víkend. Českobudějovický Pivovar Samson se po loňské premiéře zúčastnil i letošního ročníku. „Nealkoholické pivo Pito je jednou z našich úspěšných značek a zájem o tento legendární nápoj vhodný i pro řidiče stále roste. Navíc se v loňském roce Pito prosadilo i v prestižní mezinárodní soutěži World Beer Awards v Londýně,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský. „Pito a volant k sobě patří od samého vzniku tohoto nejstaršího českého nealkoholického piva, protože spojení první slabiky slova pivo a poslední slova auto dalo vzniknout názvu Pito a jednoznačně ukazuje, pro koho především bylo určené,“ dodává.

Ve čtvrtek 18. dubna se mohli řidiči směřující z Českých Budějovic na Kaplici setkat s poněkud netradiční policejní hlídkou, která byla posílena o promotérky odměňující ukázněné řidiče drobným dárkem – lahví nealkoholického Pita. Toto pivo z produkce Pivovaru Samson je vhodné i pro cyklisty nebo třeba vodáky.

„Řidiči na kampaň reagují pozitivně. Drobná odměna posiluje jejich vnitřní motivaci chovat se za volantem zodpovědně,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka ČSPS.

Pito je nejstarším nealkoholickým pivem v Česku, jehož kořeny sahají do 70. let minulého století. Díky vyvážené kvalitě chuti stoupá v posledních letech výrazně jeho obliba.

Zdroj a foto: Pivovar Samson

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010