NIKE uvádí svoji nejnovější inovaci Joyride

Značka Nike představila svoji nejnovější inovaci – systém odpružení pojmenovaný Joyride – doplňující dva klíčové patenty Nike Air a Nike React. Nabízí lepší odpružení, účinnější absorpci otřesů z dopadu, skvělou odezvu a hladší přechod od paty ke špičce – i proto se tento systém  jako první objeví u běžeckých bot Nike Run Joyride Flyknit. Ty jsou určeny pro běžce, kteří potřebují udržet nohy svěží při výkonu a lépe i rychleji regenerovat po rychlých intervalových či vyčerpávajících dlouhých bězích.

Co je Joyride?

Jde o nový systém, který je vyroben z tisíců TPE kuliček, které jsou uloženy do kapslí a rozmístěny do specifických zón tak, aby se pěna mohla roztahovat do všech směrů. Tento systém vytváří jakýsi dynamický polštář, který se přizpůsobí tvaru vaší nohy. Také velikost kapslí se přizpůsobuje, a to na základě toho, jak noha dopadá při pohybu na zem. Např. kapsle na patě je větší, aby absorbovala nárazy, zatímco kapsle v přední části chodidla usnadňují plynulý přechod dopředu. Velmi zjednodušeně: budete mít pocit, jako byste běhali po bublinách.

Jak systém Joyride vznikl?

Joyride má za sebou opakované intenzivní testy sto padesáti různých materiálů, z nichž byl jako ideální pro výrobu kuliček vybrán termoplastický elastomer. Kapsle, ve kterých jsou kuličky uloženy, zabraňují jejich přílišnému pohybu pod chodidlem, což zároveň umožnilo vytvořit specifické zóny pro různé části chodidla. Kuličky jsou v kapslích uloženy tak, aby se přesně pohybovaly v daných zónách a reagovaly na potřeby jednotlivých fází kroku (např. pokud by v běžecké botě bylo celkem osm tisíc kuliček, 50 % z nich by tlumilo náraz pod patou a 5 % by odpružovalo špičku).

První model Nike Joyride Run Flyknit je vytvořen pro všechny běžce, kteří chtějí měkké odpružení a hladký přechod pomáhající zmírnit dopad. To je důležité jak pro zkušené maratonce, tak i pro začátečníky, kteří hledají vlastní rytmus a krok.

Systém Joyride se ale brzy objeví i v modelech Nike Sportswear – Nike Joyride NSW Setter (který debutoval během show Matthew Williams ‚SS20 ALYX na Fashion Weeku v Paříži), dámských exkluzivních Nike Joyride NSW Optik a Nike Joyride Kids Nova, vytvořených pro potřeby mladých sportovců.

Nike Joyride Run Flyknit bude k dispozici od 15. srpna na portálu značky a ve vybraných prodejnách.

Zdroj a foto: NIKE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010