Mít domácího mazlíčka na pracovišti funguje

Potkat v pražské kanceláři společností Mars a její divize Royal Canin dobře vychované psy není nic zvláštního. Toto pracoviště je domácím mazlíčkům dlouhodobě otevřené a Spolupracovníci, jak společnost nazývá své zaměstnance, si můžou užívat benefitů s tím spojených, včetně studiemi potvrzeného snížení hladiny stresu. Mars se dlouhodobě umisťuje na nejvyšších příčkách žebříčku nejlepších zaměstnavatelů v Evropě i na celém světě. Společně s Royal Canin se navíc chtějí podělit o pozitivní zkušenosti v této oblasti i s dalšími zaměstnavateli, kteří se tak mohou inspirovat a podílet se na vytváření lepšího světa pro domácí mazlíčky i lepších pracovišť pro lidi. 

Otevírání kanceláří čtyřnohým členům rodiny zaměstnanců je současným světovým trendem a společnosti Mars a Royal Canin, globální výrobci této stejnojmenné značky i mnoha dalších, jako je Pedigree, Whiskas, Sheba nebo Perfect Fit, patří mezi průkopníky.

„Jako výrobci krmiv pro kočky a psy upřímně věříme tomu, že právě díky nim je náš svět lepší,“ říká James McGrath, Marketing Director Petcare ve společnosti Mars, a současně vysvětluje motivaci společnosti přizvat chlupáče i do svých kanceláří: „Ze zkušeností našich kolegů v jiných evropských kancelářích víme, že přítomnost psa má pozitivní vliv na naše Spolupracovníky, proto jsme se rozhodli tuto aktivitu více podpořit i u nás v Praze. Kromě ostatních benefitů, jako je lepší soustředěnost, je hlavní výhodou kanceláře otevřené domácím mazlíčkům fakt, že jejich přítomnost minimalizuje stres.“

Společnost Mars dlouhodobě razí svůj vlastní přístup založený na kancelářích přátelských ke zvířatům a už po mnoho let je zapojená do podpory a propagace týdne věnovaného mazlíčkům v práci, čímž ostatním společnostem dodává odvahu otevřít své prostory a nechat zaměstnance, ať si přivedou domácí mazlíčky do práce.

„Přítomnost domácích mazlíčků na pracovišti zvyšuje jejich spokojenost i spokojenost Spolupracovníků samotných,“ řekl Stas Chernyavsky, General Manager of Royal Canin Eastern Southern Europe.  „Měli jsme příležitost pozorovat na vlastní oči, jak moc je to na pracovišti znát. Mít domácí mazlíčky v práci skutečně funguje a my chceme dodat odvahu i ostatním společnostem a majitelům domácích mazlíčků, aby to vyzkoušeli. A přesně o tom tento týden je.“

Průzkumy prokázaly, že pracoviště otevřená domácím mazlíčkům mají pozitivní dopad na zaměstnance. HR ředitelé mezi největšími benefity zmiňují lepší pracovní morálku a rovnováhu mezi prací a životem. 88 % respondentů průzkumu z řad zaměstnanců, jejichž pracoviště je domácím mazlíčkům otevřené, například řeklo, že jejich přítomnost u nich zvyšuje pocit spokojenosti. 83 % zaznamenalo snížení hladiny stresu a stejný počet díky tomu cítí větší loajalitu k zaměstnavateli. 

Výhody se ukazují i v praxi. Tím, že se společnost stala „dog friendly“ pracovištěm, získala flexibilnější Spolupracovníky. Ti už nemusí spěchat domů za svými domácími mazlíčky a mít o ně strach, protože jsou tam po celý den sami. Přítomnost domácích mazlíčků může podpořit pracovní morálku, pocit komunity a přimět lidi k pravidelným procházkám venku. Všechny tyto aspekty jsou dobré pro zdraví a spolupráci. Potvrzuje se také, že přítomnost psa na pracovišti zlepšuje sociální dovednosti a interakci mezi Spolupracovníky. V neposlední řadě jsou navíc zaměstnavatelé s touto „dog friendly“ politikou atraktivnější pro nové uchazeče.  Mars chce proto ze svých kanceláří vytvořit místo, kde budou domácí mazlíčci nejen vítáni, ale stanou se základní součástí firemní kultury. Společnost zároveň investuje do aktivit, které jim pomohou lépe porozumět pozitivnímu vlivu domácích mazlíčků na lidi, a tak zajistit lepší budoucnost jak pro zvířata, tak pro jejich majitele. 

Zdroj a foto: Mars Multisales Central Europe

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010