MARS je již počtvrté jedním z nejlepších nadnárodních pracovišť v Evropě

Společnost Mars byla jmenována šestým nejlepším nadnárodním pracovištěm v Evropě. Ocenění přebrala na ceremoniálu letošního ročníku soutěže Great Place To Work®, který se odehrál ve středu 5. června ve Stockholmu.

Díky letošnímu ocenění se Mars už čtvrtým rokem v řadě dostal mezi šest nejlepších pracovišť v Evropě ve své kategorii, což může sloužit jako důkaz jeho oddanosti svým zaměstnancům, které nazývá Spolupracovníky, a zároveň odhodlání a kreativity, se kterými oni každý den přistupují ke své práci. Mars je přesvědčen, že výsledky společnosti závisí na spokojenosti Spolupracovníků, a je odhodlán jim zajišťovat to nejlepší možné prostředí, ať už pracují v jakékoli zemi a na jakékoli pozici.

Stéphanie Le Béchec, regionální prezidentka Mars Food, na ceremoniálu ve Stockholmu řekla: „Byla jsem nadšená, že mohu jménem všech Spolupracovníků Marsu v regionu přijmout toto skvělé ocenění. Je to uznání celého evropského týmu, který z Marsu činí zábavné a vzrušující místo a je i nadále připraven pozitivně ovlivňovat svět, ve kterém žijeme a pracujeme.“

Mars je soukromá, rodinná společnost, která si zakládá na prostředí, ve kterém všichni Spolupracovníci sdílejí silnou, jedinečnou a smysluplnou kulturu. Všichni Spolupracovníci se řídí Pěti Principy (kvalita, zodpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda), které jim slouží jako vodítko při denních rozhodnutích a volbách. „Mars je založen na silných hodnotách a principech. Já mám příležitost pozorovat a být svědkem toho, jak tyto principy všichni naši Spolupracovníci napříč naším podnikáním denně přivádějí k životu, čímž vytváří a podporují kulturu založenou na důvěře a nasazení. Získané ocenění patří všem našim Spolupracovníkům, kteří uvádějí naše principy do praxe,“ řekl Michael Kunze, regionální ředitel Royal Canin.

Pracoviště patřící společnosti Mars jsou otevřená, plná spolupráce a zábavy, a neexistují v nich žádné výhody, které by rozdělovaly vedení společnosti od ostatních Spolupracovníků. Ti si dokonce do kanceláří mohou vodit své domácí mazlíčky a užívat si souvisejících výhod, jakým je snížení stresu a zvýšení pracovní morálky! Mars zároveň vyvíjí programy, jako je pružná pracovní doba, práce z domova nebo komprimovaný pracovní týden, které slouží k udržování zdravého a vyváženého života. Když se tyto faktory spojí, stávají se receptem na dlouhou, šťastnou a naplňující kariéru.

Mars si uvědomuje, že aby společnost mohla být dlouhodobě úspěšná, musí reprezentovat něco víc. Má příležitost pozitivně ovlivňovat své Spolupracovníky, komunity a stovky tisíc lidí, se kterými se dostává do kontaktu v rámci hodnotového řetězce.  Mars také věří, že Purpose, tedy záměr, má v podnikání své místo. Záměr bez výsledků není možný. Výsledky bez záměru jsou bezvýznamné. 

„Mars je skvělým místem, kde lidé mohou růst a rozvíjet se po pracovní i osobní stránce, zatímco budují trvalé vztahy a pracují na světě, který v budoucnu chceme. Toto uznání je skvělou reflexí našeho závazku vůči našim Spolupracovníkům,“ řekl Shaid Shah, regionální ředitel Mars Wrigley Confectionery pro Evropu, Rusko, Společenství nezávislých států a Turecko.

Purpose, tedy záměr společnosti Mars – svět, který chceme v budoucnu, začíná tím, co děláme dnes – spojuje Spolupracovníky napříč celým podnikáním, což je obzvlášť důležité, když se celý byznys mění a roste do nových a rozmanitých oblastí. Je to velmi inspirativní k posouvání hranic a k novým výzvám, jak transformovat způsob každodenního řízení podnikání. Vyjadřuje, co společnost reprezentuje. Ale není to nic nového. Je to pouze externí vyjádření toho, jak Mars své podnikání řídí už přes více než 100 let.  

Michael Ryan, regionální prezident Multisales, řekl: „Toto uznání a fakt, že jsme se už počtvrté v řadě umístili mezi šesti nejlepšími, je pro naši rodinnou společnost neuvěřitelným úspěchem a důkazem, že každý den naplňujeme své principy a hodnoty. Toto ocenění mě činí hrdým, protože ukazuje, jak v Marsu přistupujeme k práci. Naši Spolupracovníci jsou podstatou našeho podnikání, protože pomáhají vytvořit svět zítřka, ve kterém planeta, lidé a domácí mazlíčci mohou jen prospívat.”

Mars je hrdý také na svůj závazek vytvářet udržitelnější podnikání a zdravější svět pro lidi a domácí mazlíčky. Spolupracovníci Marsu se do této cesty aktivně zapojují, od zajišťování udržitelného zásobování po podporu komunit, ve kterých žijí a pracují, prostřednictvím dobrovolnického programu společnosti Mars (Mars Volunteering Program). „Jsem nesmírně hrdý na to, že naši Spolupracovníci považují Mars za skutečně skvělé místo k práci. Odměňuje nás to za úsilí, které vzkládáme do rozvoje lidí a jejich blahobytu. Jsem přesvědčen, že vysoké nasazení je poháněno i faktem, že práce pro Mars neznamená pouze obživu, ale vytváření růstu a zároveň pozitivního vlivu v komunitách, ve kterých pracujeme a každý den přispíváme k vyššímu záměru,“ řekl Deri Watkins, regionální prezident Mars Pet Nutrition.

Zdroj a foto: Mars Multisales Central Europe

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010