Humpolec má Rákosníčkovo hřiště

O uplynulém víkendu otevřel LIDL v Humpolci první letošní Rákosníčkovo hřiště.

Město Humpolec se v sobotu 20. dubna rozrostlo o Rákosníčkovo hřiště. Nové dětské hřiště, které postavila společnost Lidl, stojí v ulici Lnářská. Lokalita přitom nebyla vybrána náhodně. Hřiště se nachází v blízkosti sídliště a nahradilo původní a již nefunkční dětské hřiště. Sobotního otevření, v jehož průběhu nechybělo slavnostní přestřižení pásky, se zúčastnily stovky návštěvníků. Hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun prošlo na úvod zátěžovou zkouškou, když si natěšené děti vyzkoušely nové houpačky a prolézačky s motivem Rákosníčka. K tomu si zasoutěžily a mohly také tvořit. Velké i malé návštěvníky bavil bohatý program včetně vystoupení Michala z Kouzelné školky a divadelního souboru Scéna.

Společnost Lidl staví Rákosníčkova hřiště již osmým rokem. V Humpolci se otevřelo letošní první a celkově již 90. hřiště. Město jej získalo díky hlasování. Ve své kategorii získalo neuvěřitelných 86 570 hlasů, čímž vytvořilo celorepublikový rekord v počtu zaslaných hlasů. Ten z loňského roku překonalo o více než 51 tisíc hlasů. Při otevření byla znát spokojenost jak ze strany rodičů, tak i vedení města.

Dalších 10 hřišť bude otevřeno v průběhu letošního roku, čímž bude úspěšný projekt završen. Na jeho začátku se společnost Lidl spojila s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho. Dětská hřiště se symbolem Rákosníčka jsou určena zejména dětem předškolního věku a nabízí jim k hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, a nechybí ani kolotoč a houpačky. Na oplocené hřiště se vešel i domeček, své místo tu mají i lavičky a zpevněná plocha pro kočárky.

Zdroj a foto: Lidl

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010