Clarios s novými ekologickými prostory v Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre

V současné době je vybavena bateriemi vyrobenými firmou Clarios jedna třetina všech automobilů na světě. S tímto vstupuje společnost Clarios (dříve Johnson Controls Power Solutions) do nové fáze růstu a přesouvá se do Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre.

Vzhledem k tomu, že je Mladá Boleslav automobilovým centrem České republiky a jedním z předních center automobilového průmyslu v Evropě vůbec, Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre bylo pro společnost Clarios jasnou volbou, když se rozhodla rozšířit své aktivity na trhu střední a východní Evropy.

Clarios si pro usnadnění svého růstu pronajal zcela nové, moderní logistické prostory třídy A, které zahrnují skladovací prostory o rozloze 22 100 m2 a kancelářské prostory o rozloze 1 300 m2. Clarios i Goodman kladou velký důraz na udržitelnost a energetickou účinnost, což se odráží v tom, že prostory jsou první svého druhu v České republice, které mají registrovanou certifikaci LEED v4.

Provozní viceprezident Clarios pro Evropu, Blízký Východ a Afriku Jose Domingo říká: „Pro Clarios je Goodman důvěryhodným partnerem s mnoha zkušenostmi v automobilovém průmyslu. Díky flexibilitě společnosti Goodman se nám podařilo dokončit stavbu za pouhých šest měsíců, a to při splnění všech našich specifických požadavků týkajících se bezpečnosti, předpisů a udržitelnosti.“

Jan Palek, Country Manager Goodman pro Českou republiku a Slovensko, říká: „Clarios byl vždy průkopníkem ve světě automobilových baterií a totéž platí pro naši společnost z pohledu výstavby a navrhování Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre. Výsledkem naší úzké spolupráce s Clarios jsou prostory, které byly jako první v České republice registrovány v certifikaci LEED v4, ale které jsou především ideálním místem pro podnikání Clariosu.“

Lukáš Šaling, Industrial & Logistics Director ve společnosti CBRE, který měl na starosti dojednání spolupráce, říká: „Zadání tohoto projektu bylo v rámci českého trhu výjimečné, protože budova musela splňovat podmínky několika certifikací. Tyto certifikace vyžadují komplikované konstrukční řešení, ale společnost Goodman díky svému rozsáhlému know-how odvedla skvělou práci.“

Přizpůsobené specifickým potřebám společnosti Clarios

S ohledem na povahu uskladněného zboží a látek společnost Clarios požádala renomovanou pojišťovnu FM Global, aby se podílela na návrhu a zajistila úroveň ochrany HPR (vysoce chráněné riziko) včetně protipožárních stěn, které mají tříhodinový odpor proti ohni. Budova je také v souladu se standardy TAPA (Transported Asset Protection Association), což zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti skladování.

Certifikace LEED v4 zaručuje, že projekt splňuje nejvyšší požadavky na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Společnost Goodman během projektové fáze a samotné výstavby využila inteligentní simulaci toku energie, která umožnila předpokládané snížení provozních nákladů na energii o 36,5 % ve srovnání se standardní budovou. Kromě toho se předpokládá, že spotřeba pitné vody bude nižší o 50 % a dešťová voda může pokrýt v období standardních srážek 100% splachování toalet.

Spojení automobilového průmyslu a logistiky

Po dokončení nové budovy pro Clarios je logistické centrum Goodman Mladá Boleslav plně obsazeno. Areál se nachází ve středních Čechách, největším regionu země s přibližně dvěma miliony obyvatel, zhruba 50 km severně od hlavního města Prahy. Logistický park těží z přístupu na dálnici E65 (R10), která je jen dva kilometry od parku a spojuje místo s Prahou a německou hranicí. Logistické centrum se nachází ve speciální průmyslové zóně sousedící s hlavním výrobním závodem Škoda Auto.

Od roku 2012 společnost Goodman v logistickém centru v Mladé Boleslavi pronajala čtyři budovy o celkové rozloze 60 000 m2 několika zákazníkům z automobilového průmyslu včetně Škoda Auto a SAS Automotive.

Zdroj a foto: Goodman

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010