BOHEMIA SEKT přiváží 4 medaile z prestižní soutěže Concours Mondial de Bruxelles

Tradiční česká značka BOHEMIA SEKT uspěla na jedné z největších světových soutěží vín Concours Mondial de Bruxelles, která hodnotí vína již 25. rokem. V konkurenci 9 150 vzorků získalo vinařství ze Starého Plzence hned 3 zlaté a 1 stříbrnou medaili a stalo se tak nejúspěšnějším českým zástupcem.

V prestižním klání nejlépe obstála vlajková loď Bohemia Sekt Prestige brut a Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut. Kromě tradiční značky zaujal odbornou porotu sekt Louis Girardot brut, pojmenovaný na počest špičkového francouzského odborníka na výrobu šumivých vín, který v počátcích výroby sektů ve Starém Plzenci zasvěcoval místní sklepmistry do tajů výroby. Stříbrnou medailí byl oceněn Bohemia Sekt Prestige 36 brut, který zraje na kvasinkách minimálně 36 měsíců a cuvée je tvořeno odrůdami Chardonnay a klaretem z Rulandského modrého.

„Úspěchů na jedné z největších světových soutěží Concours Mondial de Bruxelles si velmi vážíme. Získaná ocenění jsou pro nás nejen potvrzením kvality našich šumivých vín od vinařských odborníků ze 46 zemí světa, ale zároveň se díky nim bude šířit věhlas naší značky do dalších zemí,“ okomentoval výsledek ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek.

Mezinárodní soutěž vín Concours Mondial de Bruxelles patří k nejprestižnějším a největším soutěžím vín na světě. Poprvé se konala v roce 1994. V prvních letech hodnocení probíhalo v Bruselu, v roce 2006 začalo být místo hodnocení putovní mezi významnými vinařskými regiony Evropy. Uskutečnilo se např. v Bordeaux (Francie), Valencii (Španělsko), Luxemburku (Lucembursko), Guimares (Portugalsko), Bratislavě (Slovensko), Jesolu (Itálie), Plovdivu (Bulharsko), Valladolidu (Španělsko), Pekingu (Čína) a v dalších zemích. Příští rok se bude soutěž konat v Brně.

Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťuje Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

Zdroj a foto: Bohemia Sekt, koláž: redakce

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010