Albert získal ocenění Firma pro zdraví za péči o zaměstnance

Albert si ze 4. ročníku konference Péče o zdraví zaměstnanců odnesl ocenění Firma pro zdraví. Nezisková organizace Firma pro zdraví podporuje dlouhodobé a systematické aktivity firem v péči o zdraví pracovníků. Odborníci z organizace Firma pro zdraví ocenili Albert za úspěšný pilotní program „Prevence respiračních onemocnění“.

Oblasti zdraví zaměstnanců se Albert věnuje dlouhodobě. Letos na jaře představil nový projekt zaměřený na prevenci respiračních onemocnění a na včasné odhalení dýchacích problémů pracovníků.

„Podporou zdraví našich zaměstnanců se intenzivně zabýváme. Pravidelně pořádáme Dny zdraví a sportu v našich prodejnách, distribučních centrech a na centrále. Jako příspěvek ke zdravému životnímu stylu a stravování dostávají kolegové také zdarma ovoce na svačiny,“ říká Zdeňka Andreattová, která má v Albertu na starosti odměňování zaměstnanců a doplňuje: „Na začátku roku jsme nově pilotovali program prevence respiračních onemocnění. Těší nás pozitivní ohlasy nejen od kolegů, ale také od veřejnosti. Ocenění si velmi vážíme a v podpoře zdravého životního stylu našich zaměstnanců budeme samozřejmě i nadále pokračovat.“

Dlouhodobě pro zdraví zaměstnanců

Certifikát i originální šperk v podobě Aquamarinu převzali během konference „Péče o zdraví zaměstnanců“ v prostorech Senátu zástupci Alberta z rukou senátora Jiřího Voseckého, místopředsedy Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu Parlamentu České republiky. Aktivity pro zdraví pracovníků pořádá Albert pravidelně ve spolupráci s profesionály, kteří zaměstnancům radí mimo jiné, jak se správně stravovat nebo pohybovat při běžných rutinních úkonech. „Nyní jsou v plném proudu přípravy na Měsíc zdraví v Albertu, kterým je již tradičně srpen. Pro zaměstnance chystáme roadshow zaměřenou na zdravý životní styl s podporou našeho vzdělávacího programu Zdravá pětka a konzultacemi s nutričními specialisty ve všech obchodech. Připravujeme také soutěže na podporu zdraví a Běh pro Nadační fond Albert, kterým zaměstnanci mohou podpořit děti z dětských domovů,“ dodává Andreattová.

Nezisková organizace Firma pro zdraví uděluje společnostem ocenění za realizaci projektů a dlouhodobých programů v oblasti péče o zdraví zaměstnanců. V této činnosti má i podporu ministerstva zdravotnictví, Evropské komise a WHO.

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010