Albert odstartoval další ročník programu Summer Internship

Také letos Albert spouští úspěšný tříměsíční program letních stáží pro vysokoškolské studenty. Ti se mohou přihlašovat do 12. ročníku programu Summer Internship, ve kterém získají nejen cenné zkušenosti, ale i finanční odměnu. Osm vybraných studentů bude pracovat na konkrétních projektech z nejrůznějších retailových oblastí. Pod vedením zkušených manažerů proniknou například do oblasti financí, komunikace, IT technologií nebo marketingu.

Volno mezi semestry je pro vysokoškoláky ideální příležitostí pro získání nových znalostí i pracovních zkušeností. V letním programu Alberta získají studenti oboje najednou. „Summer Internship je skvělou možností, jak uvést teoretické znalosti ze školy do praxe. U studentů se program těší velké oblibě. Jen v loňském roce se přihlásilo na dvě stě zájemců o placenou letní praxi,“ říká Kateřina Ullmannová, HR manažerka společnosti Albert a dodává: „Během letošního léta bude mít možnost u nás získat praxi osm vybraných studentů.


Vyzkoušet si vedení projektu od A do Z
Studenti si sami vybírají, do kterého projektu se chtějí přihlásit. Albert připravil stáže v odděleních marketingu, komunikace, financí, IT, obchodu, ale i v logistice. Pod vedením manažera pronikají do vybrané problematiky a stávají se tak součástí týmu. „Společně s manažerem každý stážista probere detaily projektu a stanoví si reálný cíl, na kterém bude pracovat. Stážisté budou mít v projektu zároveň velký prostor pro realizaci vlastních nápadů, během kterých jim manažer i kolegové dávají praktické rady a zpětnou vazbu,“ popisuje Kateřina Ullmannová.

Studenti se budou věnovat tvorbě nového média hubu, analýze moderních technologií v obchodě, digitalizaci i skladbě nabídky během grilovací sezóny. Kromě práce na centrále mohou studenti nově získat i praxi v distribučním centru Alberta. „Snažíme se rychle reagovat na potřeby a požadavky trhu a nabídnou možnosti i mimo Prahu. Proto jsme letos do programu zapojili i naše olomoucké distribuční centrum, kde bude jeden ze stážistů mapovat proces vratných obalů,“ dodává Ullmannová.


Každý třetí zůstane na stálo
Letní stáže v Albertu mají vysokou úspěšnost i v náboru zaměstnanců. Více než třetina absolventů Summer Internship totiž po stáži v Albertu zůstala. Jedním z nich je i Martin Kostelecký, který pracuje v týmu online marketingu: „Summer Internship byl pro mě výbornou zkušeností s rozmanitou pracovní náplní, navíc ve skvělém týmu lidí. Během stáže jsem se seznámil s profesionály v oboru a získal cenné praktické znalosti. Jsem rád, že mám šanci je nadále rozvíjet i po skončení stáže.“
Zájemci o program Summer Internship, který startuje již 1. července, se mohou přihlašovat na webových stránkách Alberta, kde naleznou všechny potřebné informace k jednotlivým projektům. Ukončení stáží je plánované na konec září spolu se závěrečnou prezentací výsledků před týmem i vedením firmy.

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010