Albert hledá nové české BIO dodavatele

Společnost Albert aktivně podporuje ekologické zemědělství. Zástupci řetězce dnes společně s českými dodavateli představili široké portfolio bioproduktů. V prodejnách Albert již zákazníci najdou téměř 600 bio položek a maloobchodník nyní intenzivně hledá další partnery pro rozšíření nabídky. Modelový nákup ukázal, že bio již neznamená pouze balené potraviny nebo speciality, ale plnou šíři sortimentu, který naplní běžný rodinný nákupní košík.

Pečivo, mléko, máslo, vejce, ovoce a zelenina, ale také maso a další čerstvé i trvanlivé produkty lze v obchodech Albert pořídit v bio kvalitě. „Češi se začali více zajímat o to, co nakupují a jedí, a jaký to má vliv na jejich zdraví i přírodu kolem nich. Zájem o biopotraviny roste, my bychom chtěli přispět společně s dodavateli potravin ke zvýšené nabídce bio produktů a jejich dostupnosti. Hledáme proto nové dodavatele a pracujeme na zintenzivnění spolupráce s těmi stávajícími. Zároveň jsme vyjádřili záměr přeměnit 100 ha konvenčních zemědělských ploch na ekologické hospodaření,“ řekl Petr Pavlík, viceprezident komerčního, marketingového a merchandisingového oddělení společnosti Albert.

Přeměna z konvenčního na ekologické zemědělství ale vyžaduje čas dvou až tří let Teoretické předpoklady pro tento přechod vysvětlil na základě výsledků studie, kterou si nechal Albert zpracovat u společnosti EY, Tomáš Zídek. Spoluautor studie, odborník na ekologické zemědělství a jednatel Biozeleniny Olešná v jižních Čechách představil závěry týkající se výhod bio pro člověka i pro krajinu.

Ekologické hospodaření přináší zvýšení biodiverzity do krajiny, vyšší podíl přirozených biotopů, o polovinu více volně žijících organismů a například také zpěvného ptactva. Představuje samozřejmě rovněž benefity pro lidské zdraví. A právě obchodní řetězec Albert vnímáme jako důležitého a strategického partnera, díky kterému se bioprodukty dostávají k běžným zákazníkům po celé republice,“ vypočítavá výhody ekologického hospodaření farmář a odborník Tomáš Zídek.

Možnosti dotační politiky a podpory bioproducentů pak na setkání s novináři objasnil zástupce Ministerstva zemědělství Martin Charvát, vedoucí Oddělení ekologického zemědělství. 

Sto hektarů půdy pro bioprodukci

Albert bere podporu bioprodukce vážně. Na tiskové konferenci obchodník oznámil, že společně se stávajícími i novými dodavateli chce v horizontu několika let přeměnit 100 ha obhospodařované půdy na ekologické zemědělství. Dodavatele navíc podpoří garancí odběru jejich produkce po dobu nutnou ke změně. „Dalším rozšiřováním nabídky i komunikačními a marketingovými aktivitami chceme přispět k většímu zpřístupnění bio potravin českým spotřebitelům,“ upřesnil Petr Pavlík a dodal: „Věříme, že spoluprací s farmáři a výrobci, přispějeme k dobrému jménu českého ekologického zemědělství.“

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010