Starbucks vstoupí tento měsíc na Slovensko

Celosvětově oblíbená síť kaváren Starbucks otevře na Slovensku svou první provozovnu. První návštěvníky uvítá kavárna už koncem května v bratislavském nákupním centru Aupark, v místě dřívější Coffeeshop Company.

V současnosti si mohli slovenští zákazníci kávu Starbucks vychutnávat jen u automatů na čerpacích stanicích Shell.

starbucks (1)

Provozovatelem kavárny Starbucks na Slovensku je společnost AmRest Holdings SE, největší provozovatel restauračních řetězců ve střední Evropě.

Prezident společnosti AmRest Adam Mularuk k tomu říká:

Jsme velmi rádi, že slovenským zákazníkům již brzy zprostředkujeme jedinečnou atmosféru Starbucks. Vidíme v tamním trhu velký potenciál a jsme hrdí na to, že se skrze naši vášeň pro 100% arabiku a prvotřídní zákaznický servis našich baristů staneme součástí bohaté kavárenské kultury Slovenska.“

 Ohledně Starbucks  se jedná o velkou značku, která reprezentuje i určitý status. V Evropě sice není tak výrazná jako v Asii, ale i tak reprezentuje určité postavení,“ hodnotí analytik slovenské pobočky Home Credit Michal Kozub. „A to i díky tomu, že vystihla tempo doby a mimo posezení v kavárně nabízí i kávu s sebou.“

Starbucks jako jeden z prvních na světě prezentoval novou kulturu pití kávy, s vlastní značkou a vlastními směsi. To ostatní je marketing – jako například vlastní hrníčky, kelímky, odlišení od konkurence, různé akce, tedy hodně peněz zainvestovaných do marketingu,“ dodává prezident Slovenské franchisingové asociace Jozef Šétaffy.

Další pobočky Starbucks vyrostou podle neověřených informací do konce letošního roku v obchodních centrech Eurovea a Centrál.

 

 Zdroj: startitup.sk, finweb.hnonline.sk, mano.cz

Foto: refresher.sk, gewoon-nieuws.nl

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010