Skupina THIMM expanduje v Polsku

Skupina THIMM s hlavním sídlem v dolnosaském Northeimu pokračuje ve svém růstu a expanduje v Polsku. Joint Venture TOP Packaging v jihopolském Tychy kupuje místního dodavatele obalů z vlnité lepenky United Packaging SA ve Skarbimierz blízko Vratislavi. Převzetí závodu s více než 100 zaměstnanci se uskutečnilo se souhlasem polského kartelového úřadu.

Větší přítomnost v Polsku díky této akvizici nám umožní lépe realizovat dodávky našim polským a mezinárodním zákazníkům,“ říká Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny THIMM. „Dále tím dáváme jasně najevo naši celoevropskou kompetenci v dodávkách významným výrobcům spotřebního zboží. Firmu tak můžeme ve střednědobém horizontu dále rozvíjet a cíleně se zaměřit na požadavky regionálních i nadregionálních zákazníků.“ Momentálně skupina THIMM vyrábí a poskytuje poradenské služby na 19 pobočkách v šesti zemích. V roce 2018 firma hospodařila s obratem 645 milionů eur. 

Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny THIMM

Joint Venture TOP Packaging existuje od roku 2011. THIMM drží 51 procent podílu, 49 % patří španělské skupině Saica, jednomu z největších evropských výrobců recyklovaného papíru pro výrobu vlnité lepenky. Oba rodinné podniky spolupracují již od konce 90. let minulého století v úspěšné strategické prodejní alianci. TOP Packaging v Tychy zaměstnává aktuálně 240 pracovníků a v roce 2018 společnost zaznamenala obrat zhruba 40 milionů eur.

Polský trh je jeden z nejdůležitějších trhů střední a východní Evropy. Tuto zemi charakterizuje stabilní růst, velké množství regionálních firem a rostoucí počet mezinárodních velkých podniků. Rozšířením výrobních kapacit pokračuje THIMM ve své strategii růstu a díky nové pobočce v Skarbimierz a kratším dodacím vzdálenostem je zákazníkům blíž.

Zdroj a foto: POPAI CE, THIMM

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010