OzHarvest je jediná organizace na záchranu potravin v Austrálii

OzHarvest je první organizací, která v Austrálii umožňuje rychlou záchranu potravin, neboť shromažďuje kvalitní přebytečné potraviny z komerčních prodejen a poskytuje je přímo a bezplatně 800 charitativním organizacím poskytujícím potřebnou pomoc australským mužům, ženám a dětem od Sydney, přes Adelaide, Brisbane, Gold Coast, Melbourne, Newcastle, Canberra až po Perth.

OzHarvest je jediná organizace na záchranu potravin v Austrálii, která sbírá nadbytečné potraviny ze všech typů poskytovatelů potravin včetně trhů s ovocem a zeleninou, supermarketů, hotelů, velkoobchodníků, farmářů, stadionů, firemních akcí, cateringových společností, nákupních center, obchodů, kaváren, A TV výstřely a zasedací místnosti.

Přestože jsou získávány přebytečné potraviny před jejich zbytečnou likvidací, jsou dokonale jedlé. Obchody s těmito potravinami razí myšlenku: „Pokud chcete, vezměte si jídlo, které potřebujete„.

 

Organizaci OzHarvest založil v listopadu 2004 Ronni Kahn, který byl v roce 2010 za tento projekt jmenován australským místním hrdinou roku. V roce 2005 Kahn společně s právníky loboval na vládu státu, aby se změnila legislativa a aby potenciální dárci potravin mohli darovat nadbytečné potraviny charitativním organizacím. Zákon o změnách občanskoprávních závazků byl schválen v australském státě New South Wales v roce 2005 a následně v dalších třech státech. To zajistilo, že přebytek potravin může být darován na charitativní účely bez strachu z odpovědnosti.

 

Zdroj: ozharvest.org

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010