MOV a Alibaba Group zahájily dlouhodobou spolupráci

Mezinárodní olympijský výbor a společnost Alibaba Group zahájily historickou dlouhodobou spolupráci, Alibaba bude celosvětovým olympijským partnerem až do roku 2028. Průlomová spolupráce podpoří splnění vize Mezinárodního olympijského výboru a olympijského hnutí pro olympiádu v roce 2020 v nové digitální éře.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) a společnost Alibaba Group včera společně oznámily, že navázaly dlouhodobou spolupráci do roku 2028. Připojením k celosvětovému sponzorskému programu olympijských partnerů nejvyšší TOP kategorie, se společnost Alibaba stane oficiálním partnerem pro poskytování cloudových služeb a služeb v oblasti elektronického obchodování, stejně jako zakládajícím partnerem Olympijského kanálu.

Spolupráci oznámili prezident Mezinárodního olympijského výboru Tomas Bach, zakladatel a předseda představenstva společnosti Alibaba Group Jack Ma a generální ředitel společnosti Alibaba Group Daniel Zhang na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu.

Předseda MOV Thomas Bach řekl: „V tomto novém digitálním světě má společnost Alibaba jedinečnou pozici k tomu, aby pomohla MOV dosáhnout celé řady klíčových cílů vytyčených v programu olympiády v roce 2020, a zároveň pozitivně formovat budoucnost olympijského hnutí. Jedná se o převratnou moderní alianci, která pomůže zvýšit efektivitu organizace Olympijských her do roku 2028 a zároveň podpoří globální vývoj možností v oblasti digitálních médií včetně Olympijského kanálu.”

Spolupráce společnosti Alibaba s MOV je budována na základě sdílených hodnot a společné vize propojení světa a obohacení lidských životů,“ řekl Jack Ma, zakladatel a předseda představenstva Alibaba Group. „Je pro nás ctí podpořit Olympijské hry v roce 2020 využitím našich inovací a technologií, abychom pomohli posunout olympijské hry do digitální sféry.

V průběhu spolupráce bude přínos společnosti Alibaba k olympijskému hnutí zahrnovat:

  • Prvotřídní cloudovou infrastrukturu a cloudové služby, které by měly pomoci pořádat olympijské hry efektivněji, výkonněji a bezpečněji, včetně požadavků na analýzy velkých objemů dat;
  • Vytvoření globální platformy internetového obchodování pro subjekty zainteresované do Olympijských her, s cílem zapojit fanoušky a spojit se s těmi, kteří hledají produkty s oficiální licencí olympijských her vyrobené držiteli těchto licencí a vybrané sportovní produkty na celosvětové bázi;
  • Zdokonalení špičkových technologií a know-how společnosti Alibaba v oblasti digitálních médií pro vývoj a přizpůsobení Olympijského kanálu čínskému publiku.

Pro společnost Alibaba je ctí pomoci Mezinárodnímu olympijskému výboru s digitální transformací, která změní charakter her a zároveň se posunout o krok blíž k našemu cíli poskytovat služby 2 miliardám zákazníků,” řekl Daniel Zhang, generální ředitel Alibaba Group. „Rozšíříme naše zkušenosti s uspokojováním potřeb dříve narozených uživatelů, abychom přilákali více mladých lidí k olympijskému hnutí a pomohli posílit naši značku v průběhu této historické spolupráce.

Tsunekazu Takeda, předseda marketingové komise MOV, řekl: „Jsme velmi rádi, že můžeme dlouhodobě spolupracovat se společností Alibaba ve prospěch olympijského hnutí. Tato strategická spolupráce podtrhuje globální význam olympijských hodnot a otevírá vzrušující novou kapitolu v této digitální éře.”

Společnost Alibaba je první firmou, která navázala dlouhodobou spolupráci s Mezinárodním olympijským výborem do roku 2028 a první čínskou firmou, která se bude podílet na Zimních olympijských hrách v Pekingu v roce 2022. Společnost Alibaba bude podporovat organizátory jednotlivých Olympijských her a olympijské hnutí na celém světě.
Tato práva zahrnují reklamní a propagační využití značek olympiády a obrazových materiálů Olympijských her, stejně jako značky národních olympijských výborů. Světová aktivační práva společnosti Alibaba zahrnují Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu v roce 2018, Olympijské hry v Tokiu v roce 2020, Zimní olympijské hry v Pekingu v roce 2022 a Letní a Zimní olympijské hry v letech 2024, 2026 a 2028 ve městech, která teprve MOV vybere.

 

Zdroj a foto: čtk.cz

Foto: nasdaq.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010