Ingka Group podniká další krok na cestě k trvale udržitelnému podnikání

Společnost Ingka Group oznámila, že generální ředitelé ze 30 zemí na sebe převezmou také roli manažerů pro oblast trvalé udržitelnosti.Touto změnou se formálně stvrzuje jejich odpovědnost za trvalou udržitelnost v jednotlivých zemích a regionech. Tento krok je součástí větší transformace, do které se společnost Ingka Group pustila. 

Ingka Group podniká další krok ve své transformaci a principy trvalé udržitelnosti vnáší do středu fungování maloobchodního prodeje v rámci IKEA. Součástí této transformace je, že generální ředitelé budou na svých trzích zodpovědní za implementaci strategie IKEA v oblasti trvalé udržitelnosti – People & Planet Positive. 

„Společnost IKEA chceme rozvíjet trvale udržitelným způsobem. Víme, že náš budoucí úspěch se bude odvíjet od naší schopnosti pozitivně ovlivnit lidi a planetu. Když zavedeme principy trvalé udržitelnosti do všech oblastí naší maloobchodní činnosti, pomůžeme tím urychlit transformaci našeho podnikání tak, aby byla IKEA pro zákazníky cenově dostupnější, pohodlnější a udržitelnější,“ vysvětluje Tolga Öncü, obchodní manažer Ingka Group. 

Díky nové spojené pozici na sebe generální ředitelé z jednotlivých zemí převezmou větší zodpovědnost za to, aby se IKEA přiblížila ke svému cíli inspirovat a umožnit jedné miliardě lidí do roku 2030 žít lepší každodenní život v rámci možností naší planety. Cíle v oblasti trvalé udržitelnosti budou odteď formální součástí klíčových ukazatelů výkonnosti jednotlivců i týmů v zemích. 

Kromě snahy dosahovat cílů založených na vědeckých poznatcích a splňovat podmínky Pařížské dohody je společnost odhodlaná věnovat se různým iniciativám na všech 30 trzích, kde působí. Například v sedmi zemích už domácnostem pomáhá s výrobou vlastní solární energie a do roku 2025 projekt rozšíří na všechny trhy. Dále plánuje spustit pronájem nábytku, který se bude testovat během následujícího roku. V čínské Šanghaji jsou už nyní realitou dopravní služby IKEA s nulovými emisemi, do roku 2025 plánuje společnost poskytovat tuto dopravu ve všech zemích. 

„Jsem nadšená, že mohu ve své roli přijmout větší zodpovědnost za naši ambiciózní agendu pro udržitelnost. Chci se postarat o to, aby se udržitelnost stala opravdu nedílnou součástí našeho podnikání a srdcem všeho, co děláme, a abychom v této oblasti dokázali zrychlit naše kroky,” říká Mounia El Hilali Acherkouk Yakhlef, generální ředitelka IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko. A dodává:„Budeme se i nadále soustředit na to, abychom inspirovali a umožňovali co nejvíce lidem v našem regionu žít zdravější a udržitelnější život doma. Velmi mě motivuje také náš globální cíl stát se plně cirkulární společností a to, že budeme testovat a zkoušet nové přístupy a způsoby, jak být lídrem v této oblasti. Naše plány budeme realizovat v úzké spolupráci s našimi zaměstnaci, zákazníky a komunitou lidí kolem nás.“

V regionu Česká republika, Maďarsko a Slovensko se IKEA i nadále chce soustředit na rozvíjení služeb cirkulární ekonomiky, jako je Druhý život nábytku nebo například půjčování nábytku. Jednou z klíčových oblastí, na kterou se v našem regionu zaměřuje, je inspirovat a umožnit co nejvíce lidem žít zdravějším a udržitelnějším způsobem života. Plánuje proto pořádat různé akce, aktivity a festivaly, kde bude mít příležitost setkávat se se zákazníky a inspirovat ostatní.

Tato změna v regionální organizaci vstoupí v platnost dne 1. září 2019.

Zdroj a foto: IKEA

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010