V Dubaji se letos zprovoznil první vodní Drive-thru na světě

Tento Drive-trhu typu Aqua Pod umožňuje lodníkům si přijet pro jídlo stejně lehce, jako na silnicích. Autorem tohoto jedinečného konceptu je teprve 27 letý oceňovaný architekt Ahmed Youssef, zakladatel Studiového designu Aquatic Architects (AADS) a tvůrce lodního projektu Aqua Pod.

Na prvním Aqua Podu, s názvem Salt Bay, který byl vytvořen ve spolupráci s úspěšným podnikatelem F & B Koussei Kurbajem, se v současné době nabízí hamburgery.

Uvědomili jsme si hodnotu moře a my jsme se rozhodli vytvořit inovační platformu, která nám umožní provádět na moři udržitelný rozvoj. V jádru každého takového designového rozhodnutí je nutné zachovat atmosféru a jedinečnost mořského prostředí,“ řekl Youssef.

V Dubaji jsme téměř vždy obklopeni vodou – na moři tráví obyvatelé značné množství času. V AADS chápeme hodnotu pobřežních oblastí regionu i mimo ni, takže jsme viděli nevyužitou příležitost přinést inovativní koncepci. Aqua Pod se může pochlubit rysy trvale udržitelného rozvoje, neboť také mimo prodejny slouží jako sběrač odpadu, čímž eliminuje vypouštění solanky do moře. Navíc za pomoci elektrické energie umožňuje provoz Aqua Podu produkovat čistou vodu z moře s vyloučením jakéhokoli negativního vlivu.“

Podpora místních úřadů (Dubai Maritime City Authority – DMCA) přispěla k úspěšnému zahájení projektu Aqua Pod a je důkazem toho, že vláda Spojených arabských emirátů má odhodlání podporovat inovace a podnikání, zejména mezi mládeží,“ dodal Youssef.

 

Zdroj a foto: arabianbusiness.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010