Coca-Cola souhlasí s převzetím britského kávového řetězce Costa

Coca-Cola v pátek 31. srpna oznámila, že koupí britský kávový řetězec Costa, druhou největší kavárnu na světě, za přibližně 5,1 miliardy dolarů. Reaguje tak na skutečnost, že spotřebitelé se nyní odklánějí od spotřeby od sladkých, sycených nápojů.

Nápojový gigant založený v Atlantě popsal navrhovanou dohodu jako nezbytný vstup do rozšiřujícího se globálního trhu s kávou.

Teplé nápoje jsou jedním z mála segmentů v celkové nápojové kategorii zboží, ve které Coca-Cola nemá globální značku,“ uvedl James Quincey, prezident a generální ředitel společnosti Coca-Cola.

Společnost Costa se sídlem ve Velké Británii podává své nápoje ve více než 30 zemích Asie, Středního východu, Afriky a Evropy, ale dosud není ve Spojených státech. Většina z téměř 4000 obchodů se nachází ve Velké Británii, kde společnost dosahuje většinu svých prodejů.

Odborníci tvrdí, že dohoda posiluje průmyslový trend odklanu od sladkých synených vod, a to jak díky měnícím se generačním chutím, tak také rostoucím zdravotním problémům spojeným se spotřebou slazených nápojů.

Coca-Cola čelí dlouhodobému problému, že lidé začínají více vyhledávat zdravější nebo funkčnější nápoje, jako je například káva,“ řekl Jonny Forsyth, globální nápojový analytik ze společnosti Mintel. „Před dvaceti lety měli lidé ráno kávu a odpoledne kolu. Dnešní spotřebitelé chtějí mít horkou kávu ráno a studenou  odpoledne.“

Očekává se, že navrhovaná smlouva bude stvrzena na konci léta 2019, pokud společnost Coca-Cola získá souhlas regulačních orgánů v Evropské unii a v Číně.

 

Zdroj a foto: The Washington Post

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010