Víte o tom, že alternativou exotických superpotravin jsou například žluté maliny?

Na pulty obchodů Tesco přichází superpotravina – žluté maliny, které jsou  exkluzivně vypěstované společností Berry servis.

O superpotravinách se za poslední dobu napsalo hodně věcí. Exkluzivní průzkum společnosti Tesco, který realizovala společnost Dunnhumby,  uskutečnil v červenci 2016 a zúčastnilo se jej 416 respondentů, potvrzuje, že  povědomí o tomto zdraví prospěšném fenoménu v České republice roste.

Zhruba třetina z Čechů ví, které potraviny do této kategorie patří a stoupá i jejich konzumace. Více než dvě pětiny lidí (42 %), kteří upřednostňují zdravý životní styl a kteří mají povědomí o tomto druhu potravin, je konzumuje vícekrát do týdne, čtvrtina pak minimálně jedenkrát za týden a šestina si superpotraviny dopřeje jednou za měsíc.

V souvislosti se superpotravinami je zajímavé, že stoupá nejen povědomí o nich, ale mezi Čechy vzrůstá i informovanost o tom, kterými tuzemskými plodinami je možno je nahradit. Až polovina konzumentů exotické druhy z této kategorie nekupuje a nahrazuje je dostupným a tradičním ovocem s prakticky stejnou výživovou hodnotou, jako jsou například maliny, angrešt, rybíz nebo ostružiny.

Z průzkumu společnosti Tesco také vyplývá, že tyto „lokální“ superpotraviny se v České republice převážně pěstují doma. Více než polovina z respondentů (56 %) je má na svých zahrádkách, třetina je pak buď dostává od přátel nebo kupuje ve stáncích. Více než čtvrtina pak za jejich nákupem míří do hypermarketů.

Mezi nejoblíbenější druhy patří jednoznačně maliny, kterými obohacují svůj jídelníček až tři čtvrtiny dotazovaných. V těsném závěsu pak zůstávají borůvky (68 %), rybíz (60 %), ostružiny (52 %) a angrešt (44 %). Čtvrtina spotřebitelů, která tyto tradičně domácí plodiny kupuje, uvedla, že jsou dnes v obchodech dostupnější než v minulých letech.

Společnost Tesco reaguje na tuto vzrůstající poptávku po superpotravinách tím, že rozšiřuje svůj stávající sortiment. Kromě českých červených malin, právě dozrávajících ostružin a stále plodících jahod, se mohou zákazníci těšit na jedno méně rozšířené ovoce.

Budeme mít v nabídce netradiční žluté maliny z produkce společnosti Berry servis z Břežan u Českého Brodu, která celou svou letošní produkci dodá v následujících týdnech na naše pulty,“ říká Ladislav Jaššo, nákupčí ovoce společnosti Tesco.

 

Zdroj: TESCO

Foto: vitalia.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010