Tichou zónu na Colours of Ostrava si užilo přes 1 200 návštěvníků

Tichá zóna Rockwool Silent Box byla v rámci hudebního svátku Colours of Ostrava středem pozornosti. Během čtyř festivalových dní se dovnitř akustického boxu podívalo přes 1 200 návštěvníků. Další stovky lidí využily venkovní posezení. 

Rockwool také testoval v reálném prostředí zvukovou hladinu venku i uvnitř tiché zóny. Průměrně byly údaje naměřené uvnitř Rockwool Silent Boxu o 30 dB nižší, než hladina intenzity zvuku venku. Měření laboratorní metodou (pro stavebnictví), před konáním festivalu v prostorech Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava, prokázalo celkové snížení hladiny zvuku o 44 dB. 

Zástupci společnosti ROCKWOOL měřili zvukovou hladinu po celé čtyři dny trvání festivalu, a to vždy ve 12.00, 15.00, 20.00 a 23.00 hodin.  Průměrná venkovní hodnota dosáhla 75 dB, průměrná hladina uvnitř Rockwool Silent Boxu byla 45 dB. Nejvyšší hladina zvuku venku 86 dB byla dosažena v sobotu ve 23.00 hodin, nejnižší vnitřní hodnota 32 dB byla naměřena ve stejný den v pravé poledne. Průměrně Rockwool Silent Box dokázal snížit hladinu zvuků přicházejících z venkovního prostředí na citelně příjemnou úroveň.

Foto_Rockwol Silent Box_1

Foto_Rockwool Silent Box_3

Stovky návštěvníků festivalu si hlavně chodilo do Rockwool Silent Boxu odpočinout v tichém prostředí, využívali také možnost dobití telefonu. V některých hodinách se stály před tichou zónou dokonce fronty.  Spousta lidí projevila rovněž zájem o bližší informace o využití kamenné vlny. „Výsledky našeho testování jednoznačně prokázali akustické vlastnosti kamenné vlny. Sestava 120mm izolace ROCKWOOL a systému Fermacell, kterou jsme použili na Rockwool Silent Box, lze aplikovat na stavebním trhu pro určité typy rodinných domů, jako jsou například dřevostavby,“ říká manažer marketingu Josef Mik.

Rockwool Silent Box je nyní umístěný v areálu společnosti Rockwool v Bohumíně. Jeho prostory se budou využívat jako součást vzdělávání architektů, projektantů, realizačních firem nebo distributorů. Jeho zvukově-izolační vlastnosti vyzkoušejí i studenti středních a vysokých škol, kteří navštěvují bohumínský závod. Kromě společnosti ROCKWOOL se na výrobě Rockwool Silent Boxu podílela Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava a také společnosti Fermacell a Fatra.

 

O Rockwool Silent Boxu jsme dříve psali také zde.

 

Zdroj a foto: Rockwool

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010