Tesco společně se svými dodavateli a zákazníky podpořilo potravinové banky částkou 2,8 milionu korun

Ve spolupráci společnosti Tesco s více než 100 dodavatelskými partnery z celé střední Evropy se podařilo podpořit potravinové banky.

Poslední červnový a první červencový týden se v obchodech Tesco uskutečnila iniciativa na podporu potravinových bank. 1 % z prodeje, včetně DPH, z více než 100 vybraných produktů ve všech prodejnách Tesco ve střední Evropě, bylo darováno na podporu aktivit potravinových bank v jednotlivých zemích. Společně s dodavateli a zákazníky Tesco se podařilo vybrat úctyhodných 2,8 milionu korun, z toho více než 648 000 Kč v České republice.

Iniciativa navazuje na dlouhodobou spolupráci s potravinovými bankami a snahu společnosti Tesco aktivně řešit téma plýtvání potravin.

Rádi bychom poděkovali všem našim dodavatelům, kteří se k nám připojili. Jsme si jistí, že naši zákazníci ocení, že jsme se takto spojili za účelem jednoho společného cíle a ještě v takovém měřítku. V Tescu věříme, že boj proti plýtvání potravinami nemůže být úspěšný, pokud se do něj zapojí pouze Tesco. Proto si velmi vážíme, že také naši dodavatelé rozpoznali důležitost tohoto tématu a společně s námi začali vytvářet koalici, která podpoří potravinové banky v jejich aktivitách – boji proti plýtvání potravinami a pomoci lidem v nouzi,“ říká Martin Kuruc, představitel Tesco a provozní ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

Potravinové banky jsou pro Tesco dlouhodobým strategickým partnerem v boji proti plýtvání potravinami. Jsou to neziskové organizace, které v rámci České republiky spolupracují s více než 200 lokálními charitativními organizacemi a vytvářejí tak efektivní distribuční síť, díky které je možné dodat potravinové přebytky lidem v nouzi.

Velmi si vážíme této iniciativy společnosti Tesco, která zároveň upozornila na problematiku potravinových přebytků na jedné straně a nedostatku potravin pro lidi v nouzi na straně druhé. Získané finanční prostředky využijeme na provozní náklady na distribuci potravin pro naše klienty,“ dodává Veronika Láchová, místopředsedkyně České federace potravinových bank.

Díky dlouhodobé spolupráce Tesca s potravinovými bankami v Česku se daří darovat lidem v nouzi stále větší množství potravin. Pro společnost je klíčovým partnerem Česká federace potravinových bank. Ta sdružuje 14 regionálních potravinových bank, které následně spolupracují s dalšími organizacemi, které mají také možnost potraviny z obchodů Tesco odebírat. Spolupráce obchodního řetězce Tesco v ČR s Českou federací potravinových bank začala již v roce 2013. Dnes je tedy celkem 106 obchodů společnosti zapojeno do pravidelného darování potravin lidem v nouzi prostřednictvím potravinových bank. Dosud Tesco ČR takto darovalo přes 470 tun potravin a toto množství neustále narůstá.  Zároveň všechny obchody Tesco ve střední Evropě si daly závazek, že do roku 2020 zapojí všechny obchody do spolupráce s potravinovými bankami.

Zdroj a foto: Tesco Stores ČR