Společnost JBPR vyrobila již druhou várku košer Becherovky

Společnost Jan Becher Pernod Ricard (JBPR), součást světové skupiny Pernod Ricard, letos znovu zahájila produkci svého certifikovaného likéru – košer Becherovky. Přidělení osvědčení s mezinárodní platností předcházela kontrola složení, výrobního procesu i technologií.

 „Celý proces výroby probíhá pod dohledem supervizora z pražské Židovské obce. Ten kontroluje, zda výroba probíhá přesně dle postupu schváleného rabínem. Proces jako takový je identický jako pro standardní Becherovku, rozdíl je tedy pouze ten, že pro některé ingredience potřebujeme certifikáty, že jsou košer“, uvedl Tomáš Bryzgal, ředitel výrobního závodu v Karlových Varech.

Košer Becherovka je určena zejména pro export do Izraele. Je k dostání omezeně i v ČR, a to ve firemním obchodě Karlovarské Becherovky v Karlových Varech a v obchodě Židovské obce v Praze. Tradiční design zůstává stejný pro všechny Becherovky, rozdíl je pouze v zadní etiketě, která je v hebrejštině.

První várku 20 tisíc lahví košer Becherovky začala karlovarská likérka stáčet už v roce 2015 na základě poptávky izraelského distributora. Provozní a výrobní postupy tehdy kontroloval rabín Menachem Kalchheim, schválený vrchním rabinátem v Izraeli. V tomto roce společnost plánuje produkovat dvakrát více, tj. 40 tisíc lahví likéru.

 

Zdroj a foto: Jan Becher Pernod Ricard

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010