Sodexo otevřelo svou první Á la carte restauraci v ČR

Naproti smíchovskému pivovaru, v nové budově Five otevřela společnost Sodexo – Služby u klienta svou první designovou restauraci s možností výběru z jídelního lístku. A v gastronomii míří hodně vysoko. Restaurace Dave B. – TASTE FIVE spoléhá na koncept inspirovaný street food festivaly. Její název odkazuje k rozmanitosti pěti celosvětově oblíbených pokrmů, které v restauraci návštěvník ochutná a zároveň odkazuje k pěti originálně pojatým zónám sezení. V budově bývalé tramvajové vozovny tak vznikl podnik, který svou rozmanitostí nadchne především milovníky street food festivalů, které v sezoně probíhají i na nedaleké Smíchovské náplavce. 

„Podobné restaurace už Sodexo provozuje například v Paříži na Eiffelově věži nebo v Berlíně. Praha je logickým krokem v rozšiřování tohoto trendu – je v srdci Evropy, žije, pulsuje a naši čeští zákazníci jsou čím dál náročnější. Chceme uspokojit jejich poptávku exkluzivní a ojedinělou restaurací,“ vysvětluje Andrea Kašová, Senior Marketing Manager CZ&SK Sodexo – Služby u klienta.

Autorem menu v Dave B. je šéfkuchař Pavel Kyzr. Ten začínal v hotelu InterContinental, ve kterém se učil základy poctivé a kvalitní gastronomie. Poté prošel řadou prestižních restaurací jako je Ambiente Brasileiro, La Gare, Les Moules, La Bodeguita del Medio a byl u otevření restaur francouzské, belgické, kubánské a středomořské kuchyně. Rozmanité zkušenosti se odráží v konceptu menu, které nabízí pestrý výběr z trendy světových pokrmů. yzrje připravuje společně se svým pětičlenným týmem kuchařů v otevřené kuchyni. Rychlost a pečlivost přípravy mohou hosté sledovat přes širokou zasklenou stěnu. Toto vizuální spojení si vyžádal samotný personál, který dává přednost přímému kontaktu s hosty, nahlížení „pod pokličku“ mu nevadí a dokonce jej vítá.

Menu měníme každý měsíc, aby odpovídalo sezóně. V jídelním lístku si vyberou všichni, kteří preferují kvalitní čerstvé suroviny. Při tvorbě menu jsem myslel na to, aby měl host možnost volby, jako by se právě nacházel na food festivalu, kde může ochutnávat nejrůznější typy kuchyní. U nás si vybírá mezi asijskou kuchyní, burgry, čerstvými rybami, mořskými plody a dalšími světovými trendy pokrmy,“ doplňuje Pavel Kyzr.

Interiér restaurace koresponduje s industriálním pojetím celé budovy FIVE. Ta vychází ze spojení původní historické vozovny a moderní architektury. Design interiéru, stejně jakou celou budovu, projektovalo architektonické studio QARTA Architektura. Sezení v restauraci je rozdělené do pěti odlišných zón různé výšky i pohodlí. Každý host si, stejně jako v menu, vybere místo podle chuti a času, který chce v místě strávit. Industriální design podporují zavěšené mohutné ocelové paravány a naopak zjemňují lehké průsvitné draperie. Street food koncept podporuje nápojový bar uprostřed sálu a stojany s přepravkami pro čerstvou zeleninu i ovoce, pro něž si chodí kuchaři jako na pouličním trhu s proutěným košíkem.

Restaurace je otevřena každý všední den od 8 do 22 hodin. Pro zákazníky jsou po celý den připraveny také domácí bagety, sendviče, dezerty, freshe, cateringové služby po budově FIVE a okolí. V Dave B. je možné uspořádat firemní večírek nebo meeting s využitím plazmové obrazovky. Pro maminky s dětmi je k dispozici menší dětský koutek a pro všechny návštěvníky free wifi a zásuvky na připojení tabletů a telefonů.

 

Zdroj a foto: Sodexo

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010