S rozšiřující nabídkou televizorů s certifikací na příjem vysílání v DVB-T2 stoupá i zájem o jejich pořízení

Podle řetězce s elektronikou Expert Elektro, s rozšiřující nabídkou televizorů s certifikací na příjem vysílání v DVB-T2, stoupá postupně i zájem o jejich pořízení.

Letos je přibližně každý třetí televizor, který prodáme, certifikovaný na příjem DVB-T2,“ uvedl Jan Jukl, produktový manažer z řetězce Expert Elektro s tím, že podíl přijímačů s certifikací na DVB-T2 v českých domácnostech může být nyní kolem 20 procent. „Tento podíl v příštích letech poroste s tím, jak bude přirozeně probíhat obměna televizorů. Zároveň se bude každým rokem rozšiřovat nabídka televizorů s DVB-T2 díky nově uváděným modelům.“

Při výběru nového televizoru je schopnost přijímat standard vysílání DVB-T2 důležitým, ale ne jediným kritériem.

Přibližně osm z deseti zákazníků se při nákupu nové televize dotazuje, zda bude moci přijímat nový standard vysílání. Zároveň ale roli při nákupu hrají další parametry jako zejména velikost obrazovky,“ doplnil Jan Jukl s tím, že čím dál častěji je také žádaný formát UHD rozlišení.

Certifikované televizory na DVB-T2 se v obchodech Expert Elektro dají pořídit už od 6 000 korun. Přitom lidé nejčastěji nakupují televizní přijímače, schopné přijímat DVB-T2, v ceně 15 000 korun. Průměrná prodejní cena jakékoli nové TV se ovšem pohybuje kolem 11 000 korun.

 

Zdroj a foto: Expert Elektro

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010